‘Rus uzay römorkörü Zeus, evrende yaşam arayacak’

‘Rus uzay römorkörü Zeus, evrende yaşam arayacak’
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, geliştirilme aşamasında olan ‘Zeus’ uzay römorkörünün evrende yaşam arayacağını belirtti.

Rogozin, GLEX-2021 Uluslararası Uzay Araştırmaları Konferansı’nda, 2010’dan itibaren geliştirilmekte olan ‘Zeus’ uzay römorkörünün Mars ve Venüs misyonlarında ve gelecekte Güneş Sistemi dışında görev alacağını söyledi.

Rusya, OneWeb’e ait 36 uyduyu daha uzaya fırlattı
© REUTERS / ROSCOSMOS
Roscosmos Başkanı Rogozin: Yaptırımlar kalkarsa Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalırız

Roscosmos Başkanı, “Mars ve Venüs’e giden misyonlar için de, gelecekte termonükleer imkanlar oluşturulduktan sonra Güneş Sistemi dışına çıkarken de, uzayda yalnız mıyız yoksa başka bir yaşam mı olduğunu keşfetmek ve anlamak en önemli görev haline gelecek” ifadesini kullandı.

Nükleer tabanlı bir taşıma ve enerji modülüne sahip uzay sistemi olan ‘Zeus’in maketi ilk kez 2019 MAKS Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nda sunulmuştu. Army-2020 Forumu’nda da  römorkörün uzaydaki faaliyetinin üç boyutlu grafiği gösterilmişti.

Toplam maliyeti 4.2 milyar ruble (yaklaşık 58 milyon dolar) değerinde olduğu tahmin edilen ‘Zeus’ nükleer römorkör geliştirme projesinin 2024’de tamamlanması bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!