Rusya: ABD ve Danimarka’nın AB ülkelerini dinlemesine uygun tepki verilmiyor; ne yaptırım, ne büyükelçilik kapatma

Rusya: ABD ve Danimarka'nın AB ülkelerini dinlemesine uygun tepki verilmiyor; ne yaptırım, ne büyükelçilik kapatma
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ABD ve Danimarka istihbarat birimlerinin Avrupalı politikacıları dinlediği haberine uygun tepki vermenin yolunu bulamadığını belirtti.

Zaharova, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “İsviçre, Norveç, Fransa ve Almanya; ABD-Danimarka ikilisinin onlara edepten uzak bir şeyler yaptığını fark etmemiş olamazlar. Ama dargın ülkeler henüz şikayetlerini nasıl formüle edileceğini de çözemediler” ifadesine yer verdi.

Danimarka’ya komşu İsveç ve Norveç’in, Danimarkalı diplomatları sınır dışı etme veya başka tedbirleri duyurmadıklarını, sadece “şefkatle” Kopenhag’dan açıklama talep ettiklerini kaydeden Zaharova, “Ne bir yaptırım, ne büyükelçilik kapatma, ne de BM Güvenlik Konseyi’ne başvurma olmadı” dedi.

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, ABD Ulusal Güvenlik Ajansının, 2012-2014 yılları arasında ABD ile Danimarka arasındaki kablo anlaşması aracılığıyla başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere, Dışişleri Bakanı (Şimdiki cumhurbaşkanı) Frank-Walter Steinmeier, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nden başbakan adayı Peer Steinbrück ile birlikte çok sayıda Avrupalı üst düzey politikacıyı dinlediğini aktarmıştı.

Danimarka Savunma Bakanı Trine Bramsen, Merkel ve diğer siyasetçilerin dinlenmesine ilişkin basında çıkan haberler karşısında, “Danimarka’nın müttefiklerine karşı bu tür eylemlerin kabul edilemez” olduğunu ifade etmişti.  

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!