Rusya Çevre Operatörü: Pamuklu çubuklar yasaklanabilir

Rusya Çevre Operatörü: Pamuklu çubuklar yasaklanabilir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Çevre Operatörü, hükümetin pamuklu çubuk ve tek kullanımlık plastik sofra takımlarını yakın bir zamanda yasaklayabileceğini bildirdi.

Rusya Çevre Operatörü’nün (REO) basın servisinden yapılan açıklamada, hükümetin pamuklu çubuk ve tek kullanımlık plastik sofra takımlarını yakın bir zamanda yasaklayabileceğini belirtilerek, sözkonusu yasağın, geri dönüşümü zor malzemelerin kullanımını ortadan kaldırabilecek önlemlerden biri olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Açıklamada, “Rusya’da geri dönüştürülemeyen ve geri dönüşümü zor malzemelerin yasaklanmasına ilişkin yasa değişiklikleri üzerinde çalışılıyor. Yasaklanacak ürünler listesine ne tür ambalaj ve eşyaların dahil edileceği, Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile REO tarafından belirlenecek. Geri dönüşümü zor malzemelerden olan tek kullanımlık plastik sofra takımları, pipetler ve pamuk çubuklar listeye ilk dahil edilecek ürünler arasında yer alıyor” denildi. 

Rusya Federasyonu  Haziran ayı başlarında geri dönüştürülmesi zor malzemeleri aşamalı olarak terk etmenin gerekli olduğunu ifade etmişti.

8 Haziran’da, Rusya Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 2022’den itibaren geri dönüştürülmesi zor malzemelerin tamamen imha edilmesine ilişkin yasa değişikliklerini kamuoyunun tartışmasına sunmuştu.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!