Rusya, hipersonik kruz füzesi denemesi gerçekleştirdi: 350 km uzaktaki hedef vuruldu

‘Rusya Gremlin kod adlı yeni bir hipersonik füze üzerinde çalışıyor’
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya, Tsirkon hipersonik kruz füzesinin yeni bir denemesini gerçekleştirdi. Deneme sırasında Tsirkon füzesinin, fırlatıldığı noktanın 350 km uzağındaki kara hedefini vurduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Beyaz Deniz’de konuşlu olan Admiral Gorşkov gemisinden fırlatılan bir hipersonik Tsirkon füzesinin, Barents Denizi’nin kıyısında karada yer alan hedefi başarıyla vurduğunu kaydetti.

Yetkililer, füzenin fırlatıldığı geminin hedefe mesafesinin 350 kilometreyi aştığını belirtti. Ayrıca füzenin uçuş hızının 7 mach olduğunu kaydettiler.

Фрегат «Адмирал флота Советского Союза Горшков» успешно выполнил стрельбу гиперзвуковой ракетой «Циркон» по наземной цели, сообщили в МО РФ.

Комплексом «Циркон» планируется оснащать подводные лодки и надводные корабли Военно-Морского Флота России pic.twitter.com/qvlWcP1XnN

— zvezdanews (@zvezdanews) July 19, 2021

Kruz füzesi
© AP Photo / John McCutcheon
İzvestiya: Rusya ordusu, kruz füzeleri ve İHA’ların erişemeyeceği ‘ölüm bölgeleri’ kuracak

Rusya Donanması’ndaki denizaltıların yanında, gemilerin de bu hipersonik füzeler ile donatılması planlanıyor. Tsirkon füzelerinin donanmada yaygın hâle gelmesiyse 2022 yılını bulacak.

Söz konusu füzenin geçtiğimiz yıl ekim, kasım ve aralık aylarında da denemeleri yapılmıştı ve her birinin başarılı gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Tsirkon füzesinin varlığını, henüz proje aşamasındayken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin duyurmuştu. Rusya lideri 2018’deki bir konuşmasında bu füzeyi, ‘dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabilecek’ yeni nesil Rus silahlarından birisi olarak tanıtmıştı.

Söz konusu füzelerin karaya konuşlandırılabilecek türü üstünde de çalışıldığı biliniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!