Rusya: Son derece endişeliyiz, Filistin ve İsrail, BMGK kararlarına dayanan bir çözüm bulmalı

Rusya: Son derece endişeliyiz, Filistin ve İsrail, BMGK kararlarına dayanan bir çözüm bulmalı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya’nın İsrail ve Filistin arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle son derece endişeli olduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tarafları itidale ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına dayanan bir çözüm bulmaya çağırdı.

Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, “Her iki tarafı itidale çağırıyoruz, rastgele yapılan atışlar sonucu sivil can kaybının artmasından son derece endişeliyiz. Önceden olduğu gibi, her iki tarafın da her şeyden önce ilgili BMGK kararlarını esas alarak malum sorunu çözecek gücü kendilerinde bulmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hamas - Tel Aviv - İsrail - roket saldırısı
© REUTERS / Ibraheem Abu Mustafa
Gazze’den Tel Aviv’e çok sayıda roket saldırısı düzenlendi: İsrail, Gazze’de sivil yerleşim yerlerini hedef aldı

Peskov’a İsrail yönetiminin Kudüs’te güç kullanmasını kanunsuzluk olarak nitelendiren Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov‘un İsrail’in Filistinlilerden özür dilemeleri gerektiği yönündeki açıklaması da soruldu.

Kadirov’un söz konusu durumla ilgili görüşünün Rusya’nın resmi tutumunun yansıması olamayacağını kaydeden Peskov, “Rusya’nın dış politikadaki tutumu, Devlet Başkanı tarafından anayasaya göre belirleniyor ve Dışişleri Bakanlığı tarafından ortaya koyuluyor. Bu tutum, önceki günlerde Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili açıklamasında belirtildi” yanıtını verdi.

İsrail polisinin Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki cemaate saldırısıyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak tarafları gerilimi tırmandıracak adımlardan kaçınmaya davet etmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!