RUSYA VİZESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR 2022?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Kuzey Avrasya’da bulunan Rusya Federasyonu, Türkiye’ye komşu olan ülkelerden biridir. 17.100.000 km² yüzölçümüne sahip olan bu ülke, yüzölçümü açısından dünyanın en geniş ülkesi olarak lanse edilir. Nüfus yoğunluğu bakımından da önemli verilere sahip olan Rusya, dünyanın en kalabalık 9. ülkesidir. Federe bir devlet olan Rusya’nın 85 adet federal bölümü bulunur. Başkenti Moskova olan bu benzersiz ülke, önemli şehirleri ile ön plana çıkar. Bu şehirler arasında Saransk, Samara, Volgograd, Kaliningrad, Soçi, Tomsk, Ufa bulunur. Bu şehirlerin yanı sıra Novosibirsk, Belgorod, Ryazan, Ekaterinburg şehirleri de Rusya’nın önemli kentleri arasındadır. Bu ülkeye seyahat etmek isteyenler arasında bordo pasaporta sahip olanların vize alması zorunludur. Umuma Mahsus olarak alınan bordo pasaport dışındaki Hizmet ve Hususi pasaporta sahip olanlar 30 gün süre için vizeden muaf tutulur. Gri ve Yeşil pasaporta sahip olanlar vizeden 30 günlüğüne muaf tutulurken diplomatik pasaporta sahip olanlarsa 90 günlük süre için vize muafiyetine sahiptir. Diplomatik pasaportlar, siyah pasaport olarak da bilinir.

 

Rusya Vize Türleri Nelerdir?

Rusya’ya seyahat etmek isteyenlerin öncelikle hangi vize türüne başvurması gerektiğini bilmesi gereklidir. Transit, aile ziyareti, ticari ve turistik gibi farklı vize türlerine sahip olan bu ülkede amacınıza uygun olan vize başvurusunda bulunmanız gereklidir. Eğer Rusya havaalanında 24 saat geçmeyecek ziyaretleriniz olacaksa vize başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur. Bu durumda havaalanının dışına çıkamayacağınızı unutmamanız gereklidir. İnsani yardım amaçları, sportif ve kültürel faaliyetler, dini aktiviteler ve gelişim gibi konular için de Rusya İnsani Vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Hangi tür vizeye başvuracak olursanız olun danışmanlık ve başvuru işlemleri için https://www.marinavize.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Alanında uzman olan danışmanlar, alacağınız vizenin türünden işlem prosedürlerine kadar yanınızda olur. Bu sayede vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Rusya vize başvurusu için yetkili başvuru merkezi olan Marina Vize Başvuru Merkezi yanı sıra Rusya diplomatik temsilciliklerine de başvurabilirsiniz. Her iki başvuru merciinde de karar Rusya Büyükelçiliği veya Rusya Başkonsolosluklarında olacaktır. Evrak talebinde bulunma, yoğunluk, başvurulan vizenin türü gibi etkenler vizenin sonuçlanma süresini etkileyebilir. Bu süreçleri göz önünde bulundurarak seyahat tarihinizden minimum 2 hafta önce başvurunuzu gerçekleştirmeniz önerilir.

Rusya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Rusya vize başvurusu için Türkiye’nin her yerinden, günün her saatinde https://www.marinavize.com/rusya-konsoloslugu-vize-basvuru-islemleri/rusya-vize üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Rusya vize başvurusu için evraklarınızın tam olduğundan emin olmalısınız. Başvuru için ihtiyacınız olan evraklar; Rusya Vize Başvuru Formu, İkametgâh belgesi, opsiyonel olarak seyahat sağlık sigortası, nüfus cüzdan fotokopisi, son 6 ay içerisinde çekilmiş ve 2 adet 3,5*4,5 ölçülerinde fotoğraf, almak istediğiniz vizenin bitim tarihi itibarıyla minimum 6 ay daha geçerli ve 2 sayfası boş pasaport ihtiyacınız vardır. Alacağınız vizenin türüne göre tarafınızdan ek belgeler istenebilir. Eğer turistik vize almak istiyorsanız tarafınızdan konaklayacağınız otelden garanti mektubu ve uçak bileti gibi belgeler istenir. Eğer ticari vize almak istiyorsanız Rusya’da ticari faaliyette bulunacağınız firmadan davetiye almalısınız. Bu davetiyenin Rusya Dışişleri Bakanlığı ve
Rusya Federasyonu Federal Göç İdari Şubesi tarafından onaylanması gereklidir.

Rusya’nın Vize İstemediği Ülkeler

Rusya’ya gitmek için vize gerekmeyen bazı ülkeler vardır. Bu ülkeler arasında 90 günlük vize ihtiyacı bulunmayan ülkeler; Özbekistan, Ukrayna, Tacikistan, Moldova, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Ermenistan, Abhazya’dır. Bu ülkelerin yanı sıra Rusya’da sınırsız kalış imkanının bulunduğu ülkeler de vardır. Bu ülkeler arasında ise Güney Osetya ve Beyaz Rusya bulunur. Bu ülkelerde vatandaşlığınız varsa vize almadan da Rusya’ya gidebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!