Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nden ABD’ye: Karadeniz’de kılıç şakırdatmaya son verin

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden ABD'ye: Karadeniz’de kılıç şakırdatmaya son verin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya’nın Washington Büyükelçiliği, ABD ordusuna Karadeniz’de varlığını sürdürmek için bahaneler aramaya ve askeri güç kullanma tehdidi anlamına gelen ‘kılıç şakırdatmalarına’ son vermeleri çağrısı yaptı.

ABD 6. Filosu’nun Karadeniz’de Türkiye ile gerçekleştirdiği ortak tatbikatla ilgili tweet’ini paylaşan Rusya’nın Washington Büyükelçiliği, “ABD ordusunu pervasızca kılıç şakırdatmalarına son vermeye ve ülkelerinin karasularında kendi işleriyle ilgilenmeye çağırıyoruz. Karadeniz’de barış ve güvenlik için başkalarının müdahalesine ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

We call on the ?? military to stop reckless ⚔️ saber rattling and mind their business in the territorial waters of the United States. The peace and security of the #BlackSea need no alien interference. https://t.co/Pi2MWcLgHu

— Russian Embassy in USA ?? (@RusEmbUSA) February 10, 2021

​ABD’nin 6. Filosu’nun Karadeniz’de bir düşman bulmak için sabırsızlandığının belirtildiği açıklamada, ABD’nin bölgedeki varlıklağını artırmak için umutsuzca bahane arayışında olduğu ifade edildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak’ın Karadeniz’deki varlığını artırmasının gerekçesinin Rusya’nın eylemleri olduğunu ileri sürmüştü.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!