‘Rusya’nın ‘yanıta yer bırakmayan’ nükleer saldırı olasılığı ABD’yi endişelendiriyor’

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve İran arasında geçici uzlaşı sağlandı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

National Interest (NI), ABD Deniz Kuvvetleri’nin yeni savaş stratejisinin, Rusya’nın “karşılık vermeyi kısıtlayacak” şekilde nükleer silah kullanma senaryosunu öngördüğünü belirtti.

Kris Osborn “Hedefe yönelik ve yıkıcı nükleer saldırı ilk vuruştan itibaren tartışmalı bölgeyi hızla ele geçirmeye yardımcı olabileceği ve risk seviyesini, ABD’nin, küresel felaketten kaçınmak için karşılık vermemeye karar verebilecek kadar yükselteceği düşünülebilir” diye yazdı.

ABD’li gazeteci, Moskova böyle bir şey düşünüyorsa bunun Washington için çok riskli bir yaklaşım olacağını kaydetti.

Rusya ve ABD’nin, düşük güçlü taktik silaha sahip olması, nükleer savaş eşiğinin düşürülmesi olasılığını gündeme getirdi. Sıkı çevreleme politikası taraftarları, nükleer saldırının seviyesi ne olursa olsun ölümcül bir karşı saldırıya yol açacağını dile getiriyor. Osborn, ABD stratejisinin verdiği mesajın, karşılık olarak “tam yok etme” düşüncesinden ibaret olduğunun altını çiziyor.

Düşük güçlü nükleer başlık Trident II D5 üzerine odaklanırken Pentagon’un, bu başlıkların “Rusya’ya yönelik caydırmayı güçlendirmeye” yardımcı olacağını ve büyük nükleer savaş olasılığını azaltacağını düşündüğü ifade edildi. Osborn, bu konseptin, “belirli bir amaç için konuşlandıran yıkıcı silahı asla kullanmama” paradoksuna dayandığını yazdı.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!