Ryabkov, Rusya’nın neden savunma potansiyelini artırdığını açıkladı

Ryabkov: Trump, Biden'a Rusya-ABD ilişkileri alanında ağır bir miras bırakıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ülkesinin savunma potansiyelini bunu istediği icin değil, artan sorunlara yanıt olarak artırdığını söyledi.

Carnegie International Nuclear Policy Conference’da video konferans yoluyla konuşma yapan Ryabkov, “Belirli bir zamanda Küba’da Rus füzeleri konuşlandırıldığında ABD’nin kendini nasıl hissettiğini hepimiz hatırlıyoruz, ama yıllardır benzer koşullarda yaşıyoruz ve etrafta olup bitenleri görmezden gelip kendi ulusal güvenliğimizi boş veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Rus diplomat, “Rusya sınırlarına en yakın bulunan NATO üyesi ülkelerin gerilimi azaltma tedbirlerinden yana konuşsa çok daha iyi olur. Son aylarda St. Petersburg, Kaliningrad ve diğer şehirlere birkaç düzine kilometre mesafede çeşitli tesisler üzerinde uçan ABD stratejik bombardıman uçaklarını gözlemliyoruz. Bundan dolayı fazla gürultü çıkarmıyoruz. Ancak bu tür eylemler, savunmamızın modern tarihte hiç olmadığı kadar güçlü olması gerektiğini bize bir kez daha hatırlatıyor. Çünkü bu sahip olabileceğimiz tek sigorta” diye konuştu.

© Sputnik / Сергей Ильин
Putin uyardı: Yeni bir silah yarışı riski var

‘Rusya ile ABD, en kısa zamanda yeni stratejik diyalog turuna başlayacak’

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Moskova ile Washington’un en kısa zamanda yeni bir çok seviyeli stratejik diyalog turuna başlayacağını belirtti.

Ryabkov, “En kısa zamanda, ülkelerimiz çok seviyeli stratejik diyalogun yeni turuna başlayacak. Bu diyaloğu enerjik ve gecikmeden başlatmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Umarım çok yakında heyetler istişarelere başlayacak” bilgisini verdi.

Rus diplomat, tarafların önce endişelerini masaya yatırıp onları birlikte inceleyeceklerini ardından bu sorunları ‘karşılıklı olarak kabul edilebilir bir temelde çözmenin yollarını’ arayacaklarını kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!