Sabah yazarı Altınok: Ömrümüzden koskoca bir yıl kaybettik, normalleşiyoruz derken bir nesli kaybetmeyelim

Sabah yazarı Altınok: Ömrümüzden koskoca bir yıl kaybettik, normalleşiyoruz derken bir nesli kaybetmeyelim
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Sabah yazarı Melih Altınok, yüz yüz eğitime ilişkin olarak, “Ömrümüzden koskoca bir yıl kaybettik, normalleşiyoruz derken bir nesli kaybetmeyelim” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, “Bari çocukları rahat bırakın” başlığıyla yayımlanan yazısında normalleşme yüz yüze eğitim için atılması beklenen adımları değerlendirdi.

Altınok yazısında, “Allah aşkına çocukları rahat bırakın. Temel eğitimin amacı da çocuklara bilgi yüklemek değil. Çocuğun kimseyle temas etmeden öğreneceğini öğrenip eve dönmesi hedeflenmiyor. Öncelikle umulan fayda, çocukların iletişim ve sosyalleşme becerilerin oturması, gelişmesi. Aynı binada oldukları halde çocukları birbirinden izole edecek, uzaklaştıracak, arkadaşını tehdit, korku unsuru olarak görmesine yol açacak bir pratik yarardan çok zarar getirir” görüşünü savundu. 

‘Uzmanlar daha şimdiden çocuklarda iletişim problemlerine neden olduğunu söylüyor’

Altınok şunları kaydetti:

“Uzmanlar da, ileri yaşlardakilerde Alzheimer riskini arttırdığını söyledikleri izolasyonun daha şimdiden çocuklarda iletişim problemlerine neden olduğunu söylüyorlar. İlk öğretimdeki izolasyon uygulamalarının, narsist kişilik bozukluğu gibi pek çok arızanın kapsını aralayacağı konusunda uyarılar yapıyorlar. Ömrümüzden koskoca bir yıl kaybettik, normalleşiyoruz derken bir nesli kaybetmeyelim.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!