Savunma Sanayii Başkanı Demir: HİSAR O+ seri üretime geçiyor

Savunma Sanayii Başkanı Demir: HİSAR O+ seri üretime geçiyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi’nin seri üretimine geçileceğini duyurdu. HİSAR A+ ise tüm unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HİSAR A+ Hava Savunma Füze Sistemi’nin tüm unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildiğini duyurdu.

Harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+’nın ise seri üretime geçme aşamasına geldiğini açıkladı.

HİSAR’dan iki müjde birden!#HİSAR A+ sistemi tüm unsurlarıyla teslim edildi!

Harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden #HİSAR O+ ise seri üretime geçiyor! Hayırlı olsun. ??

Durmak Yok Yola Devam!#MilliGururHİSAR pic.twitter.com/f9ecZ87XpK

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) July 10, 2021

​Her türlü hava koşulunda çalışma yeteneğine sahip HİSAR; savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına karşı etkili oluyor.

Yerli ve milli üretim Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ın, ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olacağı belirtiliyor. 

MSB: Hedef tam isabetle vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından, Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’nin (HİSAR-O) Aksaray Atış Alanı’nda icra edilen test atışında hedefi tam isabetle vurduğunu açıkladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!