Savunma Sanayii Başkanı Demir: SİHA’ların Azerbaycan’da üretimi için fabrika üzerinde çalışıyoruz

Savunma Sanayii Başkanı Demir: SİHA'ların Azerbaycan'da üretimi için fabrika üzerinde çalışıyoruz
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki yeni işbirliği projeleri kapsamında ortak SİHA üretimi için fabrika üzerinde çalışıldığını söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye ile Azerbaycan‘ın birbirini tamamlayacağı ve güçlendireceği işbirliklerine gitmesi gerektiğini belirterek, “Madem Azerbaycan’la ilgili ‘tek millet iki devlet’ diyoruz. Öyle davranmamız gerektiğini düşünüyoruz. İHA örneğinden gidelim. Orada bir İHA fabrikası kurmak ne kadar etkin olur, kaynaklarımızı çok etkin kullanmalıyız” dedi.

Antalya Diplomasi Forumu’na (ADF) katılan İsmail Demir bir grup gazeteciyle bir araya gelerek, savunma sanayi alanında gelişmeleri ve yeni işbirliği alanlarını anlattı.

Hürriyet’in aktardığına göre Demir, ‘ABD ile yakınlaşmanın S-400’lerin ikinci sevkiyatını etkileyecek mi?’ sorusuna “İkinci sevkiyat kendi mecrasında giden bir şey. Yeni bir konu değil. Onun bence bununla çok alakalı olmaması gerekiyor. Burada farklı bir durum yok. (ABD ile) diyalog kapılarının açılmasını her zaman önemsedik. En önemli konu konuşulmaya başlanması ve tarafların birbirlerini anlayacak şekilde masaya oturması ki şimdiye kadar yapamadığımız bir şeydi. Bunu yaptığımız zaman birbirimizi daha iyi anlayacağız” yanıtını verdi.

F-35’lerin teslimatıyla ilgili yeni bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını belirten Demir, “Çok kanallı olarak, siyasi ayağı, lobi ayağı, hukuki ayağı olan, hepsini bir arada değerlendiren bir yol haritası çalışıldı” diye konuştu.

‘ABD’ye F-35’ler ilgili dava açılacak mı?’
sorusuna Demir, “Dava demeyelim. Herkes bu konuda bir şekilde etkilendi. Bunlar arasında Amerikan şirketleri de var. Yol haritasının çok unsuru var. Bunlardan biri de Amerikalı şirketlerin kendi etkilendikleri konuları masaya getirmeleri ve ABD’li yetkililerle konuşmalarıydı. Etkilenen herkesin nasıl etkilendiğini ifade etmesi normal. Biz bunu tetikledik” değerlendirmesinde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!