Seçer’den Bakan Nebatiye gönderme: ‘Mersin sizin için bu kadar mı önemsiz?’

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Binlerce Mersinli, Bakan Nebati’ye metro projesi imzasının neden atılmadığını sordu. Bakan cevap vermedi. Başkan Vahap Seçer böyle isyan etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve binlerce Mersinli twitter’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye “Mersin metro projesinin imzası neden 1 yıldır bekliyor” diye sordu. Bakan paylaşımlara duyarsız kaldı. Bunun üzerine Başkan Seçer, Twitter hesabından “2 milyon Mersinli adına bir soru sordum. Ne imza verdiniz ne cevap! Mersin halkı sizin için bu kadar mı önemsiz?” çıkışı yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı bir twitte, “Vatandaşlarımızın faydalanacağı bir hizmet söz konusuysa inceleme ve değerlendirme sürecinde asla parti ayrımı gözetmeyiz. Umarım belediyenin ulaşım altyapısında son dönemde oluşan sorunları giderir, mevcut projelerin üstüne beton dökmez ve İstanbulluları yollarda bırakmazsınız!” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer 1 yıldır imza bekleyen metro projesini hatırlatarak “Mersin Metrosu için dış finans dahil her şey hazır Sayın Bakan. Bir tek imza için Mersin halkı 1 yıldır bekliyor. Atın imzayı, kurdeleyi hep beraber keselim” diyerek bakanın mesajına yanıt verdi.

Başkan Vahap Seçer’in bu twitini binlerce Mersinli beğendi ve Bakan Nebati’ye twit attı. Mersinliler attıkları twitlerde “Mersin metro projesinin imzası neden bekletiliyor” diye sordu.

“NE İMZA VERDİNİZ NE CEVAP!”

Ancak Bakan Nebati ne Mersinlilere ne de Başkan Vahap Seçer’in sorusuna yanıt vermedi. Mersinliler de metro projesine neden imza verilmediğini sormaya devam ederek bir gerekçe gösterilmesini istedi.

Mersinliler adına bir soru sorduğunu hatırlatan Başkan Vahap Seçer ise “Sayın Nureddin Nebati size 2 milyon Mersinli adına bir soru sordum. Fakat ne imza verdiniz ne cevap! Mersin, sorumlu olduğunuz bakanlığa 5. sırada vergi veren ve üstüne 400 bin sığınmacının yükünü taşıyan bir il. Mersin halkı sizin için bu kadar mı önemsiz?” şeklinde paylaşım yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!