Sezgin Baran Korkmaz 14 gün daha gözaltında kalacak

Sezgin Baran Korkmaz 14 gün daha gözaltında kalacak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türkiye’nin kara para aklama suçlamasıyla aradığı Sezgin Baran Korkmaz’ın bugünkü duruşmasında mahkeme, iadesi talep edilen zanlının 14 gün daha tutuklu kalmasına, nihai kararı da yakalandığı yerdeki mahkemenin vermesine hükmetti. Kararın neticesinde Korkmaz 14 gün daha gözaltında kalacak.

Türkiye ve ABD tarafından kara para aklama suçlarından aranan ve gözaltına alındıktan sonra bugün Viyana’da mahkemeye çıkan Sezgin Baran Korkmaz’ın iade kararı, gözaltına alındığı ilk yer olan Wels’teki mahkemenin vermesi kararlaştırıldı.

Sözcü’den Ali Gülen’in aktardığına göre, duruşmanın başında gözaltı gerekçesi, iade prosedürü, kendisiyle ilgili suçlamanın ve talebin anlatıldığını, Sezgin Baran Korkmaz’ın duruşma boyunca sakin olduğunu ve söz almadığı belirtildi.

Korkmaz’ın avukatlarının hem mahkemenin yetkisiz olduğuna dair dilekçe verdiği, hem de ‘ilk başvuran ülkenin ABD olmasına rağmen, uluslararası anlaşma gereği ilk başvurana gönderileceğine ilişkin hüküm olmadığını’ savunarak Korkmaz’ın Türkiye’de yargılanmasını istedikleri belirtildi.

Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi Başkanvekili Christina Salzborn, Korkmaz davasına ilişkin olarak da “Az önce dosyaya bakan hakimle görüştüm. İlgili kişiyi huzura alıp dinledi ve bugün konuyu karara bağladı. İlgili şahısla ilgili iade tutuklaması kararı verildi. Kararın içeriğine ilişkin mahkemeye çıkarılan şahıs herhangi bir yorum yapmamış. Karara itiraz etme hakkı bulunuyor. Ancak bununla ilgili bir bilgi de verilmedi” dedi.

Mahkeme, iadesi talep edilen zanlının 14 gün daha tutuklu kalmasına ve iade sürecindeki kararı, tutuklandığı ilk yer olan Wels’teki mahkemenin vermesini kararlaştırdı. Şuan için bu duruşmaya kadar Korkmaz’ın gözaltı sürecinin devam etmesi bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!