Şırnak’ta ayakları kesilen köpek için hayvanseverlerden yürüteç desteği

Şırnak'ta ayakları kesilen köpek için hayvanseverlerden yürüteç desteği
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ön ayakları kopuk halde bulunan köpek için hayvanseverler engelli hayvanlar için yurt dışından ithal eden bir firma aracıyla yürüteç temin etti.

Geçtiğimiz ay ön ayaklarını biçerdöverin kopardığı bir köpek bulundu. Hayvanseverlerin yardımıyla  köpek nce Adana’ya gönderilerek, tedaviye alındı. İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre Adana’da tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan köpeğe daha iyi şartlarda bakılması ve protez temin edilmesi için İstanbul’a gönderildi.

Sohayko Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, amaçlarının köpeğe protez yaptırmak olduğunu ancak önce yürütecini temin ederek, protez için çalışmalarının devam etiğini belirtti. Yılmaz, yürüteci engelli hayvanlar için yurt dışından ithal eden bir firma aracıyla getirdiklerini belirterek, köpek ilk yürütece oturmasından itibaren yürüdüğünü belirtti.

Yılmaz, “Birçok hayvansever köpek için seferber oldu ve yürüteci için iş insanları ve oyuncular destek oldular. Şimdi de köpek için düşünülen protezlerin çalışmalarına başladık. Köpeğimiz artık İstanbul’da bizimle yaşayacaktır” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!