Sterlin, dolar karşısında 5 ayın en düşük seviyesinde

Sterlin, dolar karşısında 5 ayın en düşük seviyesinde
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İngiliz sterlini, yeniden açılma adımlarına rağmen artan vaka sayısının yarattığı endişe ile sabah saatlerinde dolar karşısında son 5 ayın en düşük seviyesini gördü.

İngiltere‘de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle İngiliz sterlini, dolar karşısında son 5 ayın en düşük seviyesini gördü.

İngiltere’de salgın kısıtlamalarının tamamı dün itibarıyla kaldırılırken, ülkede günlük yeni vaka sayısı dün 39 bin 950 oldu. Şu ana kadar 128 bin 727 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, dün de salgın nedeniyle vefat edenlerin sayısı 19 olarak kayıtlara geçti.

İngiliz sterlini, yeniden açılma adımlarına rağmen artan vaka sayısının yarattığı endişe ile sabah saatlerinde dolar karşısında son 5 ayın en düşük seviyesi olan 1.3628, euro karşısında da son 5 haftanın en düşük seviyesi olan 1.16 seviyesini gördü.

Konuya ilişkin ING Bank tarafından yayımlanan bilgi notunda, “Düşük performansın nedeni, İngiliz hükümetinin yeni karantinalara başvurmadan artan vaka sayılarıyla baş etmekte zorlanacağı yönündeki beklentidir” denildi.

İngiltere’nin Bilim Başdanışmanı Patrick Vallance, hastanelerde tedavisi yapılan Kovid-19 hastalarının yüzde 60’ının hiç aşı yaptırmamış kişilerden oluştuğunu bildirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!