Stoltenberg, NATO’nun Karadeniz’deki varlığını güçlendirmesine açıklık getirdi

Stoltenberg, NATO'nun Karadeniz'deki varlığını güçlendirmesine açıklık getirdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ittifakın Karadeniz’deki varlığını, Rusya’nın bölgedeki eylemlerine karşılık olarak güçlendirdiklerini söyledi.

Brüksel’de Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile ortak basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kırım’ın yasa dışı ilhakından sonra Rusya’nın Karadeniz’de güçlendiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özellikle Rus filosunun güçlendiğini kaydeden Stoltenberg, “NATO, Karadeniz’deki varlığını artırıyor. Sadece son 3 haftada ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait 3 gemi Karadeniz’de bulundu. Aynı zamanda Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile ortak tatbikatlar yapıldı. Böylelikle NATO, Karadeniz’deki varlığını güçlendirdi, bu bölgeye stratejik önem veriyor” diye konuştu.

2015'te Tu-160 stratejik bombardıman uçağının Tu-160M2 modernize edilmiş modeli olarak üretilmesi karar alınmıştı
© Sputnik / Evgeny Odinokov
Rus askeri bilim insanlarından NATO’dan garantili koruma önerisi

Kırım, 2014’te düzenlenen referandumda halkın yüzde 96.77’inin onayıyla Rusya’ya bağlanmıştı. Ukrayna, halen Kırım’ı ‘Rusya işgali altındaki’ kendi toprakları olarak görüyor.

Moskova ise, Kırım sakinlerinin demokratik yolla ve tamamen uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’ne uygun biçimde Rusya’yla birleşmeyi seçtiğini defalarca dile getirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce Kırım konusunun tamamen kapatıldığını söylemişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!