Suudi Arabistan ile BAE veliaht prensleri, işbirliğinin geliştirilmesini ve bölgesel meseleleri görüştü

Suudi Arabistan ile BAE veliaht prensleri, işbirliğinin geliştirilmesini ve bölgesel meseleleri görüştü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, iki ülke arasındaki işbirliği fırsatlarının geliştirilmesi ile uluslararası ve bölgesel meseleleri ele aldı.

Suudi resmi ajansı SPA’da yer alan habere göre, bir günlük resmi ziyaret kapsamında Riyad’a gelen Al Nahyan’ı, Uluslararası Kral Halid Havalimanında Bin Selman karşıladı.

During our meeting in Riyadh, my brother Mohammed bin Salman and I discussed ways to further deepen the fraternal bond and strategic cooperation between our nations. The partnership between the UAE and Saudi Arabia continues to be strong and prosperous. pic.twitter.com/s3r93xAc28

— محمد بن زايد (@MohamedBinZayed) July 19, 2021

Karşılamanın ardından gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki sağlam ilişkiler, iş birliğinin boyutları ve bu iş birliğinin farklı alanlarda desteklenmesine ve geliştirilmesine ilişkin meseleler ele alındı.

#نشرة_الرابعة | الأمير #محمد_بن_سلمان والشيخ محمد بن زايد يبحثان في #الرياض التعاون الثنائي وتطورات المنطقة#العربية pic.twitter.com/ecOeNY1nox

— العربية (@AlArabiya) July 19, 2021

Ayrıca son yaşanan bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile bu yönde sarf edilen çabalara da değinildi.

Al Nahyan’ın bir günlük resmi ziyareti, son zamanlarda Abu Dabi ile Riyad arasında petrol üretimi konusunda anlaşmazlıkların yaşandığına ilişkin basında yer alan haberlerle eş zamanlı gerçekleşti.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!