TANAP’ın yıllık taşıma geliri 1.5 milyar doları aşacak

TANAP'ın yıllık taşıma geliri 1.5 milyar doları aşacak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Güney Gaz Koridoru’nun en önemli halkası olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Azerbaycan’ın Avrupa Birliği ile mevcut iktisadi ve siyasi iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sağlamanın yanı sıra Azerbaycan’ı Türkiye’nin ikinci büyük gaz tedarikçisi ve Avrupa Birliği’nin yeni gaz tedarikçisi konumuna getiriyor.

Online basın toplantısı ile projeye ilişkin bilgileri paylaşan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projenin normal bütçesinden yüzde 45 daha düşük maliyetle hayata geçirildiğini belirterek, “Projede 2022 yılı gibi tam kapasiteye ulaştığımızda yıllık taşıma gelirimiz 1.5 milyar doları aşacak” dedi.

TANAP çalışmalarında açığa çıkan 247 tarihi eser sergilenmeye başlandı
© AA / Ahmet Pesen
TANAP çalışmalarında açığa çıkan 247 tarihi eser sergilenmeye başlandı

TANAP’ta 30 Haziran 2018’de ticari gaz teslimatının başladığını anımsatan Düzyol, Düzyol, ilk yıl için 2 milyar metreküp gaz taşındığını anlatırken, “Diğer yıl 4 milyar metreküpe çıktık. 30 Haziran 2020’den 30 Haziran 2021’e kadar vereceğimiz toplam gaz miktarı 6 milyar metreküpe ulaşacak. Böylece, 30 Haziran 2021 itibarıyla TANAP’tan Türkiye’ye gelen toplam gaz miktarı 12 milyar metreküpe yükselecek” diye konuştu. TAP’ta 31 Aralık 2020’de ticari gaz akışının başladığını anımsatan Düzyol, bu tarihten itibaren Avrupa’ya 10.9 milyon metreküp gaz taşındığını ifade etti.

Sosyal destek

Düzyol, güzergahta bulunan toplam 20 il, 67 ilçe ve 600 köyde binin üzerinde projeye finansman desteği sağlandığını söyledi. Düzyol, 154 arkeolojik sahanın envantere kazandırıldığını kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!