TFF Başkanı Özdemir: Galatasaray’ın da sayılmayan şampiyonlukları var

TFF Başkanı Özdemir: Galatasaray'ın da sayılmayan şampiyonlukları var
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 1959 yılından önce yaşanan şampiyonluklarla ilgili konuştu. Özdemir, “Fenerbahçe 4. yıldızı alsın, Beşiktaş alsın. Galatasaray’ın da sayılmayan şampiyonlukları var. Buna baktıracağım” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat ÖzdemirD-Smart canlı yayınına konuk oldu. ‘Bol’ca Futbol Özel‘ programında Emre Bol ve Turgay Demir‘in sorularını yanıtlayan Özdemir, futbol gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milliyet gazetesinin aktardığına göre Özdemir, 1959 yılından önce yaşanan şampiyonluklarla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Geçmiş şampiyonlukların sayılması için bize bir başvuru yok. Sayın Hüsnü Güreli döneminde olabilir. Hukuk kısmına o bakardı. O zaman bir incelemeler yaptı” dedi. Özdemir, şöyle devam etti:

“İlk işim, TFF’ye gittiğimde hukukçu arkadaşlarıma bu dosyayı soracağım ve cevap verip, vermediğimizi öğreneceğim. Fenerbahçe 4. yıldızı alsın, Beşiktaş alsın. Galatasaray‘ın da sayılmayan şampiyonlukları var. Buna baktıracağım.”

Eski Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 2018 yılında Türkiye’de 1959’da başlayan profesyonel ligden önceki şampiyonlukların sayılması için çalışma başlattıklarını duyurmuştu. 

‘Mart başından itibaren seyircili oynama kararı alabiliriz’

Özdemir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyircisiz oynatılan maçlarla ilgili olarak da konuştu.

“2020 Katar Finalleri için elemeler başlıyor. İlk maçımız Hollanda ile TT Arena stadında. Allah’a dua ediyorum ki; seyircili oynayabilelim. Bizim seyirci desteğine o maçta çok ihtiyacımız var” diyen Özdemir, devamında şu bilgileri verdi:

“Gözlemliyoruz, Sağlık Bakanlığı ile görüşüyoruz. Mart başından itibaren seyircili oynama kararı alabiliriz yine belli bir oranda olacak şekilde. 2 hafta evvel Kulüpler Birliği ve federasyonumuz ile bir toplantı yaptık. O toplantının esas amacı 2020 yılını değerlendirip 2021 yılında neler yapabileceğimize dair kararlar almaktı. Kulüplerin bir çoğu euro’yu 8.15’te sabit tutmamızı istediler. Biz normal kurun işlemesi gerektiğine inanmıştık. Yönetim kurulu kararımızla normal kurdan devam etme kararı aldık.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!