Ticaret Bakanlığı görevine atanan Mehmet Muş, düzenlenen devir teslim törenin ardından görevine başladı

Ticaret Bakanlığı görevine atanan Mehmet Muş, düzenlenen devir teslim törenin ardından görevine başladı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bakanlık görevini Ruhsar Pekcan’dan devralan yeni Bakan Mehmet Muş, yaptığı konuşmada, Pekcan’ın bakanlıkta yaptığı önemli icraatları çok iyi bildiğini belirterek, bundan sonraki süreçte de kendisinin deneyimlerinden bilgi ve birikimlerinden istifade edeceklerini söyledi.

Meclis’teki yemin töreninin ardından Ticaret Bakanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi. Ruhsar Pekcan’dan görevi teslim alan Bakan Mehmet Muş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Esnafıyla, ihracatçısıyla, iş insanı ve emekçisiyle Türkiye’nin geleceğine yön verecek 2023 vizyonumuza katkı sunacak bir bakanlığa atanmış olmak benim için büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Bu milletin bir evladı olarak ülkenin bakanlık mevkiine hizmet etmek benim için şereftir. Milletimizin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Bize düşen görev teslim aldığımız bu başarı çıtasını daha da yukarılara taşımaktır. Üreten, büyüyen istihdam yaratan, daha çok ihracat yapan Türkiye vizyonumuza katkı sunmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız.”

‘Bu bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın bakanlığıdır’

Bakanlığın görev alanındaki konuları başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm sosyal paydaşlarla istişare süreçlerini işleterek yürüteceklerini söyleyen Bakan Muş, iş insanları ve esnafa itafen şunları söyledi:

“Bu bakanlık sizin bakanlığınızdır. Bu bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın bakanlığıdır. Tıpkı görevi devraldığım bakanımızın bugüne kadar yaptığı gibi onların sorunları için bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz onlara gideceğiz. Esnafımızın derdini onun yanına giderek, çayını içerek yerinde dinleyeceğiz. Bakanlığımızın görev alanına giren yetkiler çerçevesinde yatırım ortamının hem yerli hem de yabancı yatırımcılar açısından iyileştirilmesi için atılan adımları çoğaltacağız.”

Bakan Muş, kurallı serbest piyasa ekonomisi ve uluslararası ticaret ilkelerinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini vurgulayarak, “İhracatçımız bizim için çok önemli. Biz biliyoruz ki bir ülkenin ekonomik gücünün en temel göstergelerinden birisi ihracat kapasitesidir. İhracat dış ticaret açığımızı kapatması, ülkemize sermaye akışının sağlanması ve bütün sektörleri harekete geçirmesi açısından önemlidir.

 Resmi Gazete
© AA
Kabine’de revizyon: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı, Ticaret Bakanı değişti

Ekonomik bağımsızlığımızın temeli de ihracat gücünden kaynaklanmaktadır. Küçük esnafimızı da asla unutmayacağız. Hedefimiz adil rekabet şartlarını sağlayarak küçük esnafimızı daha da büyütmek olacak” dedi.

Görevi devreden Ruhsar Pekcan ise görevde kaldığı 33 ay boyunca yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Pekcan, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, görevi devralan Muş’un bayrağı çok daha iyi noktaya getireceğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!