TIRNAK BATMASI PROBLEMİ KABUSUNUZ OLMASIN

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Yaz aylarını geride bıraktık ve soğuk günlere adım adım yaklaşıyoruz. Bu dönem bizim için terlik ve sandaletleri raflara kaldırmak gerektiğini ve kalın ayakkabıları, botları, çizmeleri ise kaldırdığımız yerlerden çıkarma vaktinin geldiğini işaret ediyor. Yani soğuk havalar ile birlikte ayaklarımız yine kalın, kapalı ayakkabıların içerisine hapsolmaya başlayacak.

Tırnak batması problemi yaşayan kişiler için bu durum adeta bir kabus gibi. Peki, kış boyunca bu çileyi çekmek mi yoksa bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulmak mı? Eğer kurtulmayı seçtiyseniz, bu yazımızda tırnak batması ile ilgili sorularınıza cevap bulabilecek ve tırnak batması tedavisi için bilgi sahibi olabileceksiniz.

 

Tırnak batması tedavisi nedir?

Kişinin ayak tırnaklarının özellikle de ayak baş parmağının tırnağının kenar ya da köşe kısımlarının tırnağın yanındaki deriye doğru büyümesi sebebiyle meydana çıkan tırnak batması, toplumda yaygın olarak görülen bir problemdir. Çoğunlukla ergenlik çağındaki ve genç erişkinlik dönemindeki kişilerde görülür. Ağrı, kızarıklık ve şişme gibi reaksiyonlar göstermesi sebebiyle tırnak batması, oldukça rahatsızlık veren ve yaşamsal konfora etki eden bir sağlık sorunudur. Özellikle ağrının şiddetli olduğu ve yayıldığı zamanlarda, evde tedavi yöntemlerini denemek yerine farklı komplikasyonların da meydana gelmemesi için tırnak batması tedavisi konusunda profesyonel bir destek alınması gerekir. Tırnak batması sorunu yaşayan kişi, diyabet, şeker veya damar sertliği gibi rahatsızlıklara sahipse, bu kişilerde komplikasyon oluşma riski çok daha fazladır.

 

Tırnak batması neden oluşur?

Tırnak batmasına sebep olan birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan en sık karşılaşılanları sıralamak gerekirse;

  • Parmakların sıkışmasına sebep olacak dar ayakkabı ve çorap giymek
  • Manikür ve pedikür uygulamalarında yapılan yanlış ve hatalı işlemler
  • Ayak tırnağının herhangi bir sebepten ötürü yara alması
  • Tırnakların normalden fazla olacak şekilde çok kısa kesilmesi
  • Fazla kilo sebebiyle tırnağın derin yerde kalması
  • Genetik yatkınlıklar
  • Tırnağın boyutu ve yatağı arasındaki genişliğin oranında dengesizlik olması…

Tüm bu sebepler ile ortaya çıkan tırnak batması sorunu, ilerlemeden çözüme kavuşturulmalıdır. Tırnak batması tedavisi ile ilgili olarak alanında uzman hekimlerden bilgi alınmalı ve mutlaka profesyonel bir kliniğe başvurulmalıdır.

 

Tırnak batması belirtileri nelerdir?

Bazı şikayetler, tırnak batması problemi yaşadığınıza dair size birer işaret olabilir. Örneğin, tırnağın etrafında oluşan kızarıklık, tırnağın çevresinde şişkinlik meydana gelmesi, tırnağı çevreleyen dokuda ısının artması ya da akıntı olması, tırnak yatağında hassasiyet yaşanması gibi durumlar tırnak batması probleminiz olduğuna dair belirgin belirtilerdir.

Parmakta yüksek bir ağrı ve rahatsızlık hissinin oluşması, tırnağın yatağında irin ya da yaygın bir kızarıklık meydana gelmesi gibi belirtiler ise, tırnak batması probleminizin ileri boyutlarda olduğuna ve tırnak batması tedavisi için en kısa süre içerisinde bir uzmana başvurmanızın gerektiğine işarettir. Ayrıca, ayakta kan dolaşımının yavaşlamasına sebep olan şeker hastalığı, ateroskleroz gibi bir hastalık kişide mevcut ise farklı sağlık sorunlarına neden olmaması açısından ve komplikasyonlar da oluşmaması için mutlaka bir doktora gidilmelidir.

 

Tırnak batması tedavisi için kullanılan yöntemler nelerdir?

Tırnak batması tedavisi için kullanılan yöntemlerden ilki, batık tırnağın alınmasıdır. Deri altında bulunan ve tırnağın üretim yeri olarak bilinen tırnak matriksinin tırnağın yan tarafına doğru uzaması, pek çok tırnak batması sorununda ana problemdir. Bu problemden kaynaklı olarak, ayakta kendini tekrarlayan ve ağrıya sebep olan şişlikler görülebilir. Eğer geçici önlemler ile sorun yaşanan bölge rahatlatılmak istenirse, bu durum uzun vadede problemin daha da artmasına neden olur. Normalin dışında deri içerisine doğru uzamış tırnak yapısının o bölgeden alınması, tırnak batması tedavileri arasında en etkili ve kalıcı tedavi yöntemidir. Bu tedavide sadece problem yaşanan bölgeye işlem uygulanır. Sonrasında ise sorunun tekrar oluşmasını engellemeye yarayan bir solüsyon ile tedavi süreci tamamlanır. Bu tedavi yönteminin tek seans olarak uygulanması yeterlidir. Tedavinin üzerinden iki gün geçtikten sonra hasta günlük hayatına dönebilir.

Bir diğer tırnak batması tedavisi ise tampon uygulamasıdır. Bu tedavi yönteminde batan yan tırnak kenarlarının dokuya zarar vermesini ve bölgede enfeksiyon oluşumunu engellemek amacıyla tırnak ve doku arasına tampon uygulanmaktadır.

Tırnak batması tedavisi için günümüzde en yaygın olarak kullanılan ve en etkili olan yöntem ise tel uygulaması olarak bilinmektedir.  Tel uygulaması yönteminde, sorun yaşanan bölgede dokunun içerisine gömülmüş olan tırnağın kendine normuna dönüştürülmesi esas alınır. Tel uygulaması, batık tırnak tedavisinde batık tırnağın alınmaması için alternatif bir yöntemdir ve batık tırnağa sahip kişiler bu tedavi yöntemi ile tırnaklarının çekilmesinden kurtulabilirler.

 

Tırnak batmasını engellemenin yolu var mıdır?

Tırnak batması oluşumunu engellemek için dikkat edilebilecek bazı hususlar bulunmaktadır. Tırnak batması sorununa maruz kalmamak için tırnakları çok kısa kesmemek, tırnakları yarım ay şeklinde kesmek ve tırnak köşelerini dik bırakmamaya özen göstermek, çok sıkı, dar ve sivri burun ayakkabı giymekten olabildiğince uzak durmak, ayakları kuru tutmaya dikkat etmek, özellikle pamuklu çorap kullanmayı tercih etmek ve çorapları günlük olarak değiştirmek, ayak bakımı veya pedikür uygulamaları için mutlaka güvenilir bakım merkezlerini tercih etmek gerekir.

Tüm bunlara dikkat etmenize rağmen, içe doğru büyüme gösteren ve uzun süre geçmeyen iltihaplı bir tırnak batmanız varsa, tırnak batması tedavisi için en kısa süre içerisinde mutlaka güvenilir bir hekime görünmeyi ihmal etmeyin.

 

Siz de sağlığınızdan ödün vermeden ayaklarınızda oluşmuş tırnak batmasından acısız, ağrısız ve yan etkisiz şekilde kurtulmak, alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile tırnak batması tedavisi yaptırmak ve tırnak batması tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın..

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!