Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gelen sporcular arasında ilk Kovid-19 vakası tespit edildi

Everest Dağı’nın yüksekliği yeniden hesaplandı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Tokyo Olimpiyatları için Japonya’ya gelen Uganda Milli Takımı’ndan bir kişinin havaalanı karantina istasyonunda yapılan Kovid-19 testinde pozitif sonuç verdiği bildirildi. Testi pozitif çıkan oyuncunun kimliği ise açıklanmadı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için geri sayım sürerken, dev organizasyonla ilgili ilk koronavirüs vakası Japonya’da doğrulandı.

This is the first detected infection among athletes arriving for the Tokyo Games opening in five weeks.#KawowoUpdates | @IsabiryeDavid https://t.co/GbRWmgJum4

— Kawowo Sports (@kawowosports) June 20, 2021

​Oyunlara hazırlanmak üzere dün Tokyo yakınlarındaki Narita Uluslararası Havaalanı’na inen 9 kişilik Uganda Milli Takımı ekibinden bir kişinin karantina istasyonunda yapılan Kovid-19 testinde pozitif sonuç verdiği açıklandı.

Ekibin tamamının Japonya’ya gelmeden önce aşılandığı ve uçağa binişten önce yapılan PCR testinde negatif sonuç verdiği öğrenilirken, testi havaalanında pozitif çıkan ekip üyesinin karantinaya alındığı belirtildi.

Testi pozitif çıkan ekip üyesinin kimliği açıklanmadı. Takımın diğer üyelerinin ise eğitim kampına katılmak üzere Osaka’ya gittiği bildirildi. Uganda milli takımı, 1 Haziran’da ülkeye varan Avustralya kadın softbol takımının ardından Japonya’ya gelen ikinci yabancı ekip oldu.

Muhalefetten eleştiri

Tokyo 2020- Olimpiyat Oyunları
© REUTERS / Issei Kato
Tokyo 2020’ye az süre kala: Olimpiyat yetkilisi metroda intihar etti

Öte yandan, olimpiyatlarla ilgili ilk Kovid-19 vakasının doğrulanması, eleştiri oklarının oyunların yapılması konusunda kararlı bir tutum sergileyen Japonya hükümetine çevrilmesine neden oldu.

Muhalefetteki Anayasal Demokrat Partisi (CDP) Milletvekili Renho Saito, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda test ve aşı tedbirlerine rağmen ülkeye gelen ikinci kafilede Covid-19 tespit edilmesine atıfta bulunarak “Herkes bir dakika beklesin! Bu kez 9 dokuz kişi geldi, olimpiyatlar için 100 bin kişi gelecek. Bunun çocuklarımız için nasıl heyecan verici bir deneyim olacağını konuşmanın zamanı değil” ifadelerini kullandı.

Salgına rağmen geri sayım

Japon prezervatif üreticisi Sagami, Atsugi'deki tesisinde kalite testi yapıyor
© AFP 2021 / Behrouz MEHRI
Tokyo Olimpiyatı’nın prezervatifleri Japon üreticinin elinde patladı

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Kovid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz – 8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Japonya’daki sağlık meslek örgütleri başta olmak üzere bazı kamuoyu kesimleri potansiyel risk nedeniyle dev organizasyonun iptal edilmesi çağrısında bulunurken, Japonya hükümeti ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) organizasyonun erteleme kararının ardından planlandığı şekilde gerçekleştirileceğine dair kararlılığını yinelemişti.

Japonya’da Kovid-19 vakalarının toplam sayısı dün itibariyle 784 bin 662’ye ulaşmış, ölü sayısı da 14 bin 419’a yükselmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!