Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: Verilen enflasyon farkı bir zam değil erime miktarının telafisi anlamı taşıyor

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 590, yoksulluk sınırı 8 bin 436 lira
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, verilen enflasyon farkının bir zam değil, ‘erime miktarının telafisi’ olduğunu ifade etti.

Enflasyon haziran ayında aylık yüzde 1.94 arttı, yıllık artış ise 17.53 oldu. Memur ve memur emeklisinin yüzde 5.45 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu.

Konuya ilişikin açıklamada bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, buna göre memur maaşlarının temmuz ayı itibarıyla yüzde 8.45 oranında artacağını belirtti.

Kahveci, şunları kaydetti: “Bu artışın yüzde 5.45’i memur maaşlarının enflasyon karşısındaki 6 aylık erime oranı, yüzde 3’ü ise 2021’in ikinci yarısı için öngörülen zammı içermektedir. Yılın ilk altı ayında enflasyon yüzde 8.45 artarken memur maaşlarına verilen yüzde 3’lük zam, yılın ilk yarısında memurların ve emeklilerin alım gücünün sürekli düşmesine neden olmuştur. Dolayısıyla verilen enflasyon farkı bir zam değil erime miktarının telafisi anlamı taşımaktadır. Hal böyle olunca memur maaşlarına yalnızca enflasyon kadar zam yapılmakta bu zam da 6 ay geriden gelmektedir. Gerçek şudur ki memur maaşları sürekli enflasyon karşısında erimekte, alım gücü hızla düşmektedir. Bu durum önümüzdeki 6 ay için de geçerli olacaktır. Yıllık enflasyonun yüzde 17.53 olduğu bir ortamda memur maaşları yüzde 3 oranında zamlanacaktır. Bunun adalet ve hakkaniyetle bağdaşmadığı açıktır.”

Kahveci, toplu sözleşme görüşmeleri yaklaşırken memur ve emeklilerin masaya alacaklı olarak oturmamaları için bu erimenin mutlaka telafi edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!