TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Türkiye ekonomisinin en kritik sorunu kurumsuzlaşma

Everest Dağı’nın yüksekliği yeniden hesaplandı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye’nin uluslararası arenadaki ‘derin yalnızlıktan’ kurtulmak zorunda olduğunu belirterek “Uzun zamandır büyümemiz sürdürülebilirlik kriterlerinden uzak. Türkiye ekonomisinin en kritik sorunu kurumsuzlaşma” dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde, sıkı para politikasına bir süre daha devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Uzun zamandır büyümemiz sürdürülebilirlik kriterlerinden uzak. Enflasyonu düşürme hedefinde uzlaşamamamız fiyat istikrarını engelliyor” diyen Kaslowski “Gelir dağılımındaki adaletsizlik derinleşiyor. İşsizlik rakamlarında artış ve geniş tanımlı işsizliğin neredeyse toplumun 3’te birini sarması yangının hızla yayıldığını gösteriyor” diye konuştu.

Dünya gazetesinin aktardığına göre, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nde konuşan TÜSİAD Başkanı Kaslowski, Türkiye ekonomisinin bugün karşı karşıya olduğu en kritik sorunun ‘kurumsuzlaşma’ olduğunu belirterek, “Kurumlarımızın zayıflaması, karar verme ve uygulama süreçlerinde uzun vadeli, öngörülebilir, bilimsel plan ve aksiyonların yerini kısa vadeli karar ve uygulamaların alması, istişare mekanizmasının yeterince çalıştırılmaması gibi sorunlarımız var. Her geçen gün kurumlardaki bu eriyişin, idari sistemimizin işleyişine, toplumumuzun refah ve huzuruna, ülkemizin piyasalardaki görünümüne, itibarına, güvenilirliğine ne denli ciddi hasar verdiğini daha iyi görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu

Kaslowski sözlerini şöyle sürdürdü:

Uluslararası alandaki derin yalnızlıktan kurtulmalıyız” diyen Kaslowski, “Müttefiklerle ve çevre ülkelerle ilişkilerin onarılmasını, Türkiye’nin stratejik kimliğinin, hedef aldığı çağdaş değerler doğrultusunda netleşmesini, AB ile ilişkilerin al-ver kapanından kurtularak tam üyelik hedefi ile ileriye götürülmesini bekliyoruz. Bireysel hak ve özgürlüklere yönelik kısıtlamaların kalkması, hukukun üstünlüğüne saygının tesisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyulması, yeni bir onarım döneminin olmazsa olmaz adımlardır.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!