UEFA açıkladı: 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali Portekiz’e alındı

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili oynanacak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

UEFA, 29 Mayıs’ta İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz’e alındığını açıkladı. Şimdilik iki takımdan toplamda 12 bin taraftar alımına izin verileceği belirtildi.

Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı stadyuma ilişkin UEFA‘dan resmi açıklama geldi.

Kararı resmi Twitter hesabından da duyuran UEFA, finalin Portekiz’in Porto kentindeki Estadio do Dragao’da oynanacağını onayladı.

The #UCLfinal between Manchester City and Chelsea will now be held at the Estádio do Dragão in Porto.

6,000 fans of each team will be able to attend.

Full story: ⬇️

— UEFA (@UEFA) May 13, 2021

​50 bin seyirci kapasitesine sahip olan stadyuma, şimdilik iki takımdan toplamda 12 bin taraftar alımına izin verilecek. Biletlerin satışına yönelik düzenlemelerin ise 24 Mayıs’ta başlatılacağı belirtildi.

Yapılan paylaşımda, “Stadyum kapasitesi zaman içinde kesinleştirilecek ve onaylanacaktır. İki takım taraftarları, her zamanki gibi kulüpler aracılığıyla bilet satın alabilecek ve kulüp başına 6 bin bilet bugünden itibaren mümkün olan en kısa sürede satışa sunulacak” ifadeleri yer aldı.

The stadium capacity for the #UCLfinal will be finalised and confirmed in due course. Fans of the competing teams will be able to buy tickets through the clubs in the usual way, with 6,000 tickets per club going on sale as soon as possible from today.

— UEFA (@UEFA) May 13, 2021

​​’UEFA, Türk futbol otoritelerinin anlayışı için minnettar’

Öte yandan UEFA, karar için Türk futbol otoritelerinin gösterdiği anlayışa minnetar olduğunu açıklayan bir mesaj paylaştı.

Öncelikle kararda değişikliğin nedenini paylaşan UEFA, “Finalin İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılması planlanıyordu. Ancak İngiltere hükümetinin, Türkiye’yi kırmızı listeye ekleme kararını takiben finali bu kentte yapmanın İngiltere’den seyahatleri engellemesi sonucu karar değişikliğine gidildi” açıklamasında bulundu.

Paylaşılan mesajda, “UEFA, Türk futbol otoritelerinin devam eden ortaklık ve iş birliği ruhunun yanı sıra, bu özel durum için gösterdikleri anlayış karşısında minnettar. İstanbul için önümüzdeki yıllarda oluşturulacak muhtemel fırsatlar ivedilikle incelenecektir” denildi.

UEFA is grateful also for the continued partnership and cooperative spirit of the Turkish football authorities, as well as the understanding they showed in this particular circumstance and will urgently look into future opportunities for the city of Istanbul.

— UEFA (@UEFA) May 13, 2021

​’Finalin İngiltere’de yapılması da konuşuldu’

UEFA’nın resmi hesabından başka bir tweette de “UEFA, finalin İngiltere’ye taşınması konusunu da tartıştı. Ancak Futbol Federasyonu ve yetkililerin kapsamlı çabalarına rağmen karantina düzenlemelerinden gerekli muafiyetleri elde etmek mümkün olmadı” ifadeleri yer aldı.

UEFA Başkanı Caferi’nden açıklama

UEFA başkanı Aleksander Ceferin, “Sanırım hepimiz, daha önce katlandığımız gibi bir yıl yaşamamayı umduğumuz konusunda hemfikiz. Taraftarlar, takımlarını 1 yıldan fazla bir süredir canlı izleyemiyor ve Şampiyonlar Ligi finaliyle bunu aşacağız” dedi.

“Bu noktada, taraftarları maçı canlı izleme şansından mahrum etmek bir seçenek değildi ve bu uzlaşmadan ötürü gayet memnunum” ifadelerini kullandı.

Kovid-19 salgınının ilk zamanlarında büyük sıkıntılar yaşayan Portekiz, İngiltere hükümetinin yurt dışı seyahat tablosunda ‘yeşil ülkeler listesinde’ yer alıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!