Ukrayna’dan Batı’ya: Desteği keserseniz Avrupa’nın en güçlü ordusunu kurarız

Ukrayna’dan Batı’ya: Desteği keserseniz Avrupa’nın en güçlü ordusunu kurarız
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batı ülkelerinin Donbass’taki krizin çözümü konusunda ülkesine desteğine son vermesi halinde, Kiev’in sorunu kendi kendine çözmek için Avrupa’daki en güçlü orduyu kurması gerekeceğini ifade etti.

AFP, Reuters ve AP’den gazetecilere konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Batı, Donbass’taki krizin çözümünde Ukrayna’ya desteği keserse, sorunu çözmek için Avrupa’daki en güçlü orduyu kurmaları gerekeceğini söyledi.

Jens Stoltenberg
© REUTERS
Stoltenberg: Ukrayna, NATO üyeliği için daha fazlasını yapmalı

Zelenskiy, insani anlamdaki potansiyelini kullanarak teknik ve askeri anlamda üstünlük elde edebileceklerini, ancak bunun pek iyi bir yanı olmadığını kaydetti.

Ukrayna lideri, “İnsanlar bilim insanı olmayı, ülkelerini teknolojik anlamda geliştirmeyi düşünmek yerine, ailesini, evini nasıl koruyacaklarını düşünecek” dedi.

Şu anda Ukraynalıların Donbass’ta NATO ve AB’nin desteklediği aynı prensipler için öldüğünü belirten Zelenskiy, Avrupa ülkelerini duruma müdahale etmemeleri durumunda sınırları yakınlarında yeni krizlerin ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

Rus uzman: Popülist bir açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy
© AFP 2021
Ukrayna lideri Zelenskiy: NATO üyeliğimiz konusu bir an evvel çözüme kavuşturulmalı

Konuyla ilgili Russia Today’e (RT) değerlendirmede bulunan Rus askeri uzman Aleksey Leonkov ise “Bu popülist bir açıklama, zira Avrupa’daki en güçlü orduyu kurmak için en azından iki şeye sahip olmak gerek. Bunlardan biri orduyu destekleyecek bütçe, diğeri de bu orduyu modern silahlarla donatmayı sağlayacak askeri sanayi” ifadelerini kullandı.

Leonkov, askeri sanayi olmadığında tüm silahların yurtdışından alınması gerekeceğini, bunun da masrafı artıracağını belirtti.

Leonkov, “Sübvanse edilen bir ekonomi ile, artan devlet borcu ile Ukrayna kısa süre sonra büyük bir ordunun varlığını sürdüremez” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!