“Ultraviyole ışıklı makine koronayı gösteriyor” iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor

"Ultraviyole ışıklı makine koronayı gösteriyor" iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir tekstil fabrikasında çalışanlar, kumaşların renk ayrımının yapıldığı ultraviyole ışığının da yer aldığı makine kabininde deneme yaparlarken, koronavirüs hastalığı geçiren kişilerin tırnaklarının diplerinin koyu olduğunu fark etti.

'Ultraviyole ışıklı makine korona geçirenleri gösteriyor' iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor

110 KİŞİNİN TIRNAKLARI PARLADI

Fabrika çalışanları, hastalık geçirmeyen kişilerde de yaptıkları denemede makinede tırnaklarının normal olduğunu gördüler. Bunun üzerine fabrikada çalışan 350 kişinin el tırnakları makinede tarandı. Hastalık geçirdiği bilinen 110 kişinin tırnaklarının dipleri makinede parlak çıkarken, geçirmeyenlerin ise normal çıktığı görüldü. Makinenin koronavirüs hastalığını geçirenle geçirmeyen kişileri ayırt ettiğini sanan çalışanlar, video çekip sosyal medyada paylaştı.

'Ultraviyole ışıklı makine korona geçirenleri gösteriyor' iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor

İLAÇLARDAKİ FOSFOR NEDEN OLUYORMUŞ

Video, sosyal medyada paylaşılmasıyla büyük ilgi gördü. Ancak, gerçek bir süre sonra doktorların firma çalışanlarını bilgilendirmesiyle ortaya çıktı. Hastalığı geçiren kişilerin kullandıkları fosfor içerikli ilaç nedeniyle tırnaklarının ultraviyole ışığında koyu çıktığı tespit edildi.

“BÜYÜK BİR BULUŞ OLABİLİRDİ”

Firmanın İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Çerçi, fabrikada çalışanlardan hastalık geçiren 110 kişinin tırnaklarının koyu çıktığını, makinenin hastalığı tespit ettiğini sandıklarını belirtip şu ifadelerde bulundu:

“Kovid-19 hastalığı geçiren arkadaşlarımız, makinede kumaş renk ayrımı yaptıkları sırada, tırnaklarının diplerinin koyu olduğunu hastalık geçirmeyenlerin ise normal olduğunu fark etmişler. Fabrikada çalışan ve hastalık geçiren 110 kişiyle denedik. Hepsinin tırnak dipleri parlak çıktı. Hastalık geçirmeyenlerin ise normal çıktı. Biz de vücudun antikor üretmesi sonucu tırnaklarda bu parlaklığın yaşandığını sandık. Kullanılan ilaçların bir yan etkisi olacağını düşündük ya da virüsün insan vücuduna girince buna yol açtığını sandık. Çekim yaptık ve sosyal medyada paylaştık. Sosyal medyada çok fazla yayıldı ilgi gördü. İlginç bulundu. Bu konuda uzman doktorlarla görüştük. Videoyu paylaştıktan sonra koronavirüs tedavisinde kullanılan bir ilacın yan etkisi olduğunu öğrendik. İlacın içindeki fosforun tırnaklardaki etkisiymiş. Vücudun hastalık sonrası ürettiği antikorla ilgili bir durum olsaydı, büyük bir buluş olabileceğini düşündük ya da virüsün insan vücudunda bu şekilde etki bıraktığını ve bu makineyle tespit edildiğini sandık. Konusunda uzman doktorlar, kullanılan ilaçlarla ilgili olduğunu ilettiler. İhracat yapan firmayız. Merakımızı girdirmek istedik, işin doğrusunu öğrendik” dedi.

'Ultraviyole ışıklı makine korona geçirenleri gösteriyor' iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor

“OJE OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK”

Laboratuvar sorumlusu Gülderen Er de koronavirüsü tespit eden bir yöntem bulduklarını sandıklarını kaydederek, “Koronavirüs geçiren arkadaşlarımızla makinede renk ayrımı yaparken tırnaklarımız yan yana geldi ve fark dikkatimiz içekti. Arkadaşım koronavirüs hastalığı geçirmişti. Onun tırnağı koyu renkti ve benimki normaldi. Çok şaşırdık. Oje olabileceğini sandık, başkalarında denedik. Sosyal medyanın da dikkatini çekti. İlaçtan kaynaklandığını öğrendik” diye konuştu.

'Ultraviyole ışıklı makine korona geçirenleri gösteriyor' iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor

“TIRNAĞIM YARIYA KADAR PARLAKTI”

Fabrika işçisi Şule Akçakaya ise, koronavirüs tedavisi gören arkadaşlarıyla birlikte, cihazda parmaklarının parlak göründüğünü kaydederek, “Koronavirüs tedavisi gördüm. 15 gün evde karantinada kaldım. İlaçlarımı kullandım. Buradaki makinede tırnağımın renginin değiştiğini gördüm, çok şaşırdım. Tırnağım yarıya kadar parlaktı” dedi.

 Ultraviyole ışıklı makine koronayı gösteriyor iddiasına uzmanlardan yanıt: Bir ilaçtaki fosfordan kaynaklanıyor



Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!