Üniversitede ‘Rektör A.Ş.’

Üniversitede ‘Rektör A.Ş.’
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl’ün “Covid-19’a karşı etkili olduğu” iddiasıyla tanıtımını yaptığı gıda takviyesinin, danışmanı ile özel kalem müdürü tarafından kurulan bir şirket tarafından satıldığını belirterek, “Covid-19 üzerinden rant peşindeler” dedi.

SKANDAL MECLİS GÜNDEMİNDE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan CHP’li Emir, mevzuata aykırı şekilde reklamı yapılan ürüne neden ceza kesilmediğini sorarak şu ifadeleri kullandı:

“Üniversite Rektörü Cevdet Erdöl de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üniversite tarafından geliştirilen Quermax adlı ürünün Covid-19’a karşı etkili olduğunu iddia etmiş ve satışına başlandığını duyurmuştur. Cevdet Erdöl aynı zamanda ürünün temin edileceği internet sitesinin linkini de paylaşmıştır. Ürünün, üniversite tarafından geliştirildiği belirtilmiş olsa da söz konusu gıda takviyesi ticari faaliyet yürüten bir şirket tarafından satışa sunulmuştur.

21 Aralık 2020 tarihinde faaliyete geçen firmanın iki kurucusundan birisi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin basın müşaviri Ahmet Balcı, diğeri ise rektörün özel kalem müdürü Abdulkadir Bolat’tır. ‘Takviye edici gıda’ niteliğindeki ürünlerin; hastalıkları önleyici, tedavi edici ve iyileştirici ürünlermiş gibi gösterilerek satışa sunulmasının ilgili mevzuata aykırı olmasına karşın, üniversite rektörü, ürün için ‘Covid-19’a karşı etkinliği klinik olarak ispatlanan’ ifadesini kullanmıştır.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!