Ünlü Fransız siyasetçi ve milyarder Dassault helikopter kazasında hayatını kaybetti

Ünlü Fransız siyasetçi ve milyarder Dassault helikopter kazasında hayatını kaybetti
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Fransa’nın ünlü sanayicisi Serge Dassault’un oğlu milyarder milletvekili Olivier Dassault 69 yaşında helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Fransa’nın Calvados bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında ünlü sanayici Serge Dassault’un 69 yaşındaki oğlu milyarder milletvekili Olivier Dassault hayatını kaybetti.

Paris’in kuzeyinde bulunan Oise bölgesinin Cumhuriyetçiler (LR) milletvekili Dassault’un yanı sıra kazada pilotunda hayatını kaybettiği bildirildi. Helikopterin neden düştüğü ise henüz bilinmiyor.

Kazanın ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Olivier Dassault Fransa’yı severdi. O bir sanayi lideri, milletvekili, hava kuvvetlerinde yedek komutandı. Hayatı boyunca ülkemize hizmet etmekten ve güzel yönlerini tanıtmaktan asla vazgeçmedi. Onun acı ölümü büyük bir kayıp oldu. Tüm düşüncelerim ailesi ve sevdikleri ile birlikte” dedi.

Olivier Dassault aimait la France. Capitaine d’industrie, député, élu local, commandant de réserve dans l’armée de l’air : sa vie durant, il ne cessa de servir notre pays, d’en valoriser les atouts. Son décès brutal est une grande perte. Pensées à sa famille et à ses proches.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 7, 2021

Macron’un yanı sıra tüm partilerden siyasetçilerde, herkesle iyi geçinmesi ile bilinen Dassault hakkında taziye ve anma mesajı paylaştı.

Dassault, uçak üreticisi Dassault Endüstri‘nin varisleri arasında bulunuyordu.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!