WhatsApp’ta süre 15 Mayıs’ta doluyor! Yeni sözleşme yolda

WhatsApp'ta süre 15 Mayıs'ta doluyor! Yeni sözleşme yolda
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona geliniyor. WhatsApp, 2021 başında gelen tepkiler üzerine eni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs’a erteleme kararı almıştı.

Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt) – Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi için yaptığı uzatmada sona geliniyor. WhatsApp, 2021 başında gelen tepkiler üzerine eni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs’a erteleme kararı almıştı.

WhatsApp, işletme hesaplarına daha fazla veri sağlayabilmek için gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitmişti. Kişisel mesajlaşmalarda uçtan uca şifreler korunsa da işletme hesaplarıyla yapılan mesajlaşmalar şirket tarafından işlenecek. WhatsApp bazı ülkeler hariç dünya genelinde bu yeni sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutmuştu. Türkiye de onay zorunluluğunun bulunduğu ülkelerden biri.

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif’ olacak ve bu süre zarfında söz konusu. 120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse yani hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Başka bir deyişle bu kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre yeni hazırlana gizlilik sözleşmesine göre getirilen düzenlemeler özetle şöyle:

– Güncellenmiş gizlilik politikalarını paylaşan WhatsApp, daha önce güncellemeler ile ilgili çok sayıda yanlış bilgiyle karşılaştıklarını ve herhangi bir karışıklığı önlemek istediklerini duyurdu.

– WhatsApp üzerinden bir işletme ile sohbet etmenin veya alışveriş yapmanın isteye bağlı olduğu belirtilerek kişisel mesajların uçtan uca şifrelendiği, WhatsApp’ın bu mesajları okuyamadığı ve dinleyemediği belirtti.

– Uçtan uca şifreleme yöntemini savunma yöntemlerine dikkat çeken WhatsApp insanların gizliliğini ve güvenliğini korumakta kararlı olduğunu belirtti.

– ‘Herkesin uçtan uca şifrelemeyi savunma geçmişimizi bilmesini istiyoruz ve insanların gizliliğini ve güvenliğini korumaya kararlıyız’ açıklamasıyla geçmiş uygulamalara dikkat çekildi.

– Diğer mesajlaşma uygulamalarına yönelen kullanıcılara da vurgu yapan WhatsApp, bazı rakiplerinin insanların mesajlarını göremediklerini iddia ederek ‘paçayı sıyırmaya çalıştıklarını’ gördüklerini ve uçtan uca şifreleme yöntemi olmadan mesajların okunabileceğini belirtti.

– Uygulamanın tamamen ücretsiz olduğuna dikkat çeken WhatsApp kullanıcılarının kişisel verilerini yalnızca alışveriş alışkanlıklarını belirlemeyi ve bu verileri kullanmayı planladığını açıklandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!