Yasaklarda kuyumcular açık mı, kapalı mı? Tam kapanmada kuyumcular çalışıyor mu?

Yasaklarda kuyumcular açık mı, kapalı mı? Tam kapanmada kuyumcular çalışıyor mu?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

18 günlük tam kapanma sürecinin bir haftalık kısmı geride kaldı. Tam kapanma öncesinde yayınlanan genelgede kısıtlamaya ilişkin detaylar paylaşıldı. Hangi işletmelerin açık olacağı, çalışma saatleri ve muafiyetlerle ilgili bilgiler de genelgede yerini aldı. Peki, bu süreçte kuyumcular çalışıyor mu?

YASAKLARDA KUYUMCULAR AÇIK MI, KAPALI MI?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı tam kapanma genelgesinde muafiyete sahip olan işletmeler ve kişiler arasında kuyumcular bulunmuyor.

Bu nedenle 18 günlük tam kapanmada kuyumcular kapalı olacaklar. 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü yasakların yani tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte kuyumcular yeniden açık olacaklar.

Bu süreçte altın veya döviz alım satımı yapmak isteyen kişiler banka hesaplarının bulunduğu mobil uygulamayı indirebilir buradan kendilerine altın hesabı açarak altın alımı gerçekleştirebilirler. Dijital altın alım satımı yaparken bankaların çalışma saatleri içerisinde alım satım yapılmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Bankaların kapalı olduğu saatlerde alım satımda fiyat farkı bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!