Yeni yılda sürdürülebilir modayı günlük hayatınıza katmak için öneriler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yeni yıl yeni başlangıçlar için en motive edici dönemlerden biridir. Yaşadığımız pandemi, iklim krizi gibi sorunlar nedeniyle gezegenimizin sağlığını hiç olmadığı kadar çok düşünmemiz gereken bu dönemde, ne yediğimiz kadar ne giydiğimiz de büyük önem taşıyor. Artık yeni yıl kararlarına gardırobumuz için daha sürdürülebilir ve çevre dostu seçimleri de dâhil etme zamanı… Sürdürülebilir modaya yön veren botanik kökenli ve çevreye duyarlı elyaf markası TENCEL™, yeni yılda kendinize ve doğaya iyi gelecek önerilerde bulunuyor.

 

Tekstil ve moda sektörü dünya çapında çevreye en çok zarar veren ikinci sektör: Tekstil endüstrisi tek başına yılda 1,2 milyar ton karbon salıyor ve 9 milyon ton plastik atığın okyanuslara gitmesine neden oluyor. Diğer yandan her saniyede bir kamyon dolusu tekstil ürünü de çöpe atılıyor. Ancak yaşadığımız küresel iklim değişikliği ve etkileri tüketicilerde hızlı bir uyanışa neden olurken, sürdürülebilir modaya olan ilgi ve talebi de artırıyor. Yeni yıl kararlarına moda tercihlerini de eklemek isteyenler için TENCEL™ kendimiz için küçük ancak dünya için önemli olabilecek, pratik öneriler sunuyor.

 

Satın almadan önce etiket okuyun

Etiket okumanın önemi her geçen gün artıyor. Etiketler satın alacağınız ürünün kimliğidir. Bu nedenle doğru okumak ve değerlendirmek bilinçli alışveriş için büyük önem taşıyor. Aldığınız tekstil ürünleriyle kendinizi daha iyi hissetmeniz mümkün. Yenilenebilir ağaçlardan çevreye duyarlı bir şekilde üretilen TENCEL™ markalı elyaflar; şık giyimden günlük giyime, denimden spor kıyafetlere, ayakkabıdan ev tekstiline kadar çok çeşitli moda ve tekstil ürünleri için bir temel oluşturuyor. Satın alacağınız ürünlerin etiketlerinde TENCEL™ markasını arayarak işe başlayabilirsiniz.

 

Karşılaştırın, sorgulayın, araştırın

Moda endüstrisinin her alanında sürdürülebilir alternatifler artıyor. İnternet üzerinden alışveriş yaparken karar vermeden önce araştırma yaparak, satın alacağınız marka ile ilgili bilgi edinmeye özen gösterin. Artık pek çok marka sürdürülebilir koleksiyonlara ağırlık veriyor ve çevreye duyarlı ürünlerini sosyal medyada da öne çıkarıyor.

 

Çok yönlü kullanarak tarzınızı yaratın

Farklı şekillerde kullanım imkânı veren çok yönlü giysiler hem gardırobunuz hem de gezegen için daha az yük oluşturacaktır. Elbise olarak giyilebilen tunikler veya stil sahibi tişörtlerle tek bir kıyafetle farklı görünümler oluşturabilirsiniz.

 

Klasiklere yatırım yapın

Denim, klasik elbise gibi giysilerin modası geçmez, farklı kombinlerle yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Bu yüzden uzun süre giyeceğiniz kıyafetlere yatırım yapmayı tercih edebilirsiniz.

 

Atmayın, paylaşın

Dünya genelinde 48 milyon ton tekstil ürünü her yıl çöpe atılıyor. Bunun yanında kıyafetlerin kullanım sonrası yalnızca %12’si daha düşük değerli uygulamalar için geri dönüşüme gönderiliyor. Giysilerinizi atmayın. Attığınız kıyafetler çöpe gidecek ve çevreye duyarlı üretilen bir ürün değilse muhtemelen doğaya geri dönmeyecek. Giymediğiniz kıyafetleri arkadaşlarınızla değiş-tokuş edin ya da ihtiyacı olanlarla paylaşın. Hem insanlık hem de dünya için iyi bir adım atmış olursunuz.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!