Youth Projects Group İnternet Platformunda Yayınlanan “Mizahın İyileştirici Gücü | Theodora Sevgi Doktorları” Yazısı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Theodora Sevgi Doktorları Kimlerdir?

 

İsviçre’de yaşamakta olan André Poulie, çocukken ayağını çim makinesine kaptırınca birçok ameliyata ve uzun süreli bir tedaviye maruz kalmıştır. Annesi Theodora, oğlunun moralini yüksek bir seviyede tutmak için her gün başka bir sürpriz ile hastaneye gelmekte idi. Her ziyaret oğlu için bir heyecana dönüşmüştü. André zamanla iyileşir ve yıllar da su gibi akar gider. Anne Theodora kanserden vefat edince, André ve Jan Poulie kardeşler de, onun anısını yaşatmak istedikleri için 1993 yılında hastanede uzun süre tedavi görmekte olan çocukları neşelendirecek bir vakıf kurmaya karar vermişlerdir. Bu bağlamda Foundation Theodora’nın temelleri atılmıştır. Zaman geçtikçe vakıf, sekiz ülkede de faaliyet göstermeye ve bu sayede binlerce hasta çocuğun yüzünü güldürmeye başlamıştır.

 

Tanımlamasına bakıldığında Sevgi Doktorları, hastanelerde uzun süre tedavi görmekte olan çocukları güldürerek, onları kısa da olsa sıkıcı bir hastane ortamından koparıp renkli bir hayal dünyasına doğru birçok yolculuğa çıkaran profesyonel sanatçılar olarak görülmektedirler.

Genel olarak hastanede kalmak, bir çocuk için zor ve alışılmadık zor bir durum olmaktadır. Çocuk, ailesi ve arkadaşları ile olan düzenli temasını kaybederek, alışık olmadığı bu soğuk ortamla başa çıkmak zorunda kalmaktadır. Theodora Sevgi Doktorları bu can sıkıcı ve oldukça soğuk olan ortamda çocuklara yepyeni bir kapı aralayıp ziyaret ettikleri her çocuğu yaptıkları gösterinin merkezine yerleştirerek gösterilerini çocuğun özel durumuna göre şekillendirmektedirler. Böylece küçük hasta, güvenini sarsmakta olan gündelik hastane yaşamından kısa bir süreliğine de olsa uzaklaşıp renkler, müzik, sihir, farklı hayal gücü ve oyundan oluşan özel bir kendi çocuk dünyasına geri dönebilmektedir.

“Mizahın İyileştirici Gücü | Theodora Sevgi Doktorları” Yazısı

Youth Projects Group’un internet sitesinde yayınlanan “Mizahın İyileştirici Gücü | Theodora Sevgi Doktorları” yazısı ile, sevgi doktorları hakkında detaylı bilgilerini edinebilme imkanı sağlayabilir ve bazı dijital platformlar için gerekli olan birtakım katılım linklerini ve bağış linklerine de erişebilirsiniz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya özen göstermeliyiz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!