Yüz yüze eğitim için 15 Şubat’ı erken bulan Bilim Kurulu’ndan öneri

Yüz yüze eğitim için 15 Şubat'ı erken bulan Bilim Kurulu'ndan öneri
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bilim Kurulu’nun son toplantısında yüz yüze eğitimin başlaması da masaya yatırıldı. Kurul yüz yüze eğitim için öngörülen 15 Şubat’ı erken bularak 15 Mart’ı önerdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu okulların açılması konusunu da son toplantıda ele aldı.

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın edindiği bilgilere göre dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında yüz yüze eğitimin başlaması için 15 Şubat’ın erken olduğu belirtildi. Kurulda sürecin ilerleyişine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart’ta başlaması görüşü ağırlık kazandı.

‘Öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmemeli’

İkinci dönem yüz yüze eğitimin başlamasına erken diyen Bilim Kurulu’nun, öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi yönünde hemfikir olduğu belirtildi. Vaka sayısının da yüz yüze eğitime başlanması için yüksek olduğu belirtildi.

‘Restoran ve kafelerin açılması henüz erken’

Toplantıda restoranların, kafelerin ve lokantaların açılmasıyla ilgili durumda gündeme geldi. Bilim Kurulu üyeleri restoranların, kafelerin ve lokantaların açılmasıyla ilgili henüz erken tavsiyesinde bulundu.

Bilim Kurulu, restoran ve kafelerin açılması için de vaka sayısının düşmesi ve aşılanma oranın artması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda Kovid-19 mutasyonu da görüşülürken, dünyadaki veriler incelendi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!