Zelenskiy’den Kırım Köprüsü’nü ‘yok edebileceği’ iddia edilen ‘Neptün’ füzesinin hazır olduğu mesajı

Ukrayna’da muhalefet, Zelenskiy’nin görevden alınması prosedürünü başlatıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Neptün füzelerinin testlerinin başarıyla tamamlandığını ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin kullanımına verildiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, devlet testlerinin tamamlandığı Neptün seyir füzelerinin Karadeniz ve Azak Denizi’nde ‘Rus saldırganlığına’ karşı koyacak kabiliyete sahip olduğunu ileri sürdü.

Zelenskiy ayrıca, Kiev’in Türkiye’den Bayraktar insansız hava araçlarını (İHA) yakın bir zamanda teslim alacağını ve donanmanın yenileneceğini belirterek, Ukrayna’nın ilk ADA Sınıfı Korveti’nin Türkiye tarafından inşasının 2023 yılı sonunda tamamlanacağını ve kendilerine teslim edileceğini kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy
© İHA / BEKİR KESKİN
Zelenskiy: Donbass ile bağların koparılması için referanduma gidilebilir

Daha önce, Kiev yetkilileri defalarca ‘Kırım Köprüsü’nü yok edebilecek’ yeni bir füze sistemi geliştirdiklerini duyurmuştu.

Rusya Askeri Bilimler Akademisi’nden Prof. Sergey Gorbaçov’a göre, Neptün füzesi, ses hızının altında, kolay vurulabilen ve modern standartların çok altında olan bir silah. 

Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı ve Jeopolitik Sorunlar Akademisi Başkan Yardımcısı Dr. Konstantin Sivkov ise, Ukrayna’nın geliştirdiği Neptün füzesinin, Sovyet X-35’in bir versiyonu olduğunu belirterek, bu füzenin potansiyel bir tehdit olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.  

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!