ZELİA KAÇAR “POZİTİF VE ÖZ GÜVEN KODLARININ YOĞUNCA HİSSEDİLDİĞİ BİR KOLEKSİYON OLDU”

Dünyaca ünlü tekstil markası Sagaza için tasarımlar yapan ve ünlü isimleri giydiren Moda Tasarımcısı Zelia Kaçar, Çağla Şıkel iş birliği ile hazırladığı yeni koleksiyonunun detaylarını MAG Temmuz sayısı için anlattı.

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Başarılı Moda Tasarımcısı Zelia Kaçar, Çağla Şıkel X Sagaza SS 22 koleksiyonuna dair önemli detayları MAG’a özel olarak yaptığı röportajda paylaştı.

Sagaza’nın son koleksiyonunun oluşma sürecini, çıkış noktasını ve nelerden ilham aldığını “Genel olarak hayatın her anından ilham alıyorum. Beni besleyen, hayatın ta kendisi. Bu koleksiyonda beni besleyen nokta ise Çağla Şıkel ile yaptığımız iş birliğinin vermiş olduğu heyecan. Çağla’nın günlük tarzı, benim hayatla alakalı durduğum yer ve ne giymek istediğim, koleksiyona ilham veren ayrıntılar. Onun dışında her zaman İspanya’dan, İspanya kıyılarından, İspanya enerjisi ve mutluluğundan ilham alıyorum. Her zaman çıkış noktam İspanya diyebilirim” açıklamasıyla dile getiren Zelia Kaçar, Çağla Şıkel X Sagaza SS 22 koleksiyonu kimlere hitap ediyor? Sorusuna ise “Ben bu koleksiyonu hazırlarken tamamen Çağla’nın günlük hayatta ne giyeceği, o giydiği kıyafeti günden geceye nasıl taşıyabileceği ve içinde kendini nasıl pozitif ve öz güvenli hissedeceğiyle alakalı kodlar kullandım. Pozitif ve öz güven kodlarının yoğunca hissedildiği bir koleksiyon oldu. Kıyafetlerin iyi oturması, iyi görünmesi ve en önemlisi, giyeni güçlü hissettirmesi benim için çok önemli. Koleksiyon hazırlarken ki ilhamım güçlü kadınlar olduğu için tüm Sagaza kızlarına hitap ediyor diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Çağla Şıkel ile çalışmaya nasıl karar verdiğini ve kendisiyle çalışmanın nasıl bir duygu olduğuyla ilgili ise şunları söyledi: “Çağla Şıkel benim üniversite yıllarımdan beri hayranı olduğum bir isim. Hem fiziğine hem işine olan saygısına hem de dünden bugüne olan gelişimiyle çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir model. Aynı zamanda çok yakın arkadaşımdır kendisi. Hayalim onunla bir iş birliği yapmaktı. O yüzden zaten Çağla’nın tarzına ve fiziğine elbiseyi çok yakıştırdığım için koleksiyonda elbiselere ağırlık verdik. Şahsen gustosuna da çok hayran olduğum için herkeste hayranlık uyandırabilecek bir koleksiyon hazırlamak istedik. İkimizin birlikteliğinden yeni bir enerji doğurup bu koleksiyona odaklandık. Bu koleksiyon parçalarını giyen kadınların kendilerini güçlü, dinamik, ayakları yere basan, aynı zamanda feminen ve maskülen hissedebilecekleri çok özenilmiş kapsül bir koleksiyon hazırladık.”

Temmuz 2022 sayısı ile 197. sayısına ulaşan MAG Dergi dopdolu içeriği, dekorasyon ve yazarları ile www.magdergi.com.tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, İssuu, dMags ve https://www.magdergi.com online olarak okurlarıyla buluşuyor. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilir, Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden de MAG Mayıs sayısına ulaşabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!