Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelgeye göre, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı 8 Eylül’de başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025’in “Aile Yılı” ilan edildiği hatırlatılan genelgede, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında aileye verilen önem vurgulandı.
Yeni dönemde, öğrencilere “Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak” temasıyla ilk ders verilecek. Ayrıca, doğa sevgisinin artırılması, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması için çalışmalar yapılacak ve fidan dikimi teşvik edilecek.
Aile Yılı temasına uygun olarak, 2025-2026 eğitim öğretim yılında öğrenci kulüplerinin çalışmaları ve projeleri ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik olacak. Ayrıca, Ailemle Eğitim Yolculuğu, Maarif Modeli Ebeveyn Okulu ve Aile Okulu Kurs Programları yaygınlaştırılacak.
Okullarda iklim değişikliği ve çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sürdürülebilirlik eğitimi ve uygulamalarına ağırlık verilecek. Enerji tasarrufu, su yönetimi, atık yönetimi gibi konularda farkındalık eğitimleri düzenlenecek.
Sınıf rehber öğretmenleri, veliler, öğretmenler ve rehberlik servisi koordineli çalışmalar yaparak akran dayanışmasını güçlendirecek. Ayrıca, evde eğitim hizmetleri ve hastanede eğitim hizmetleri öğrenci velisinin talebi doğrultusunda yürütülecek.
Öğrencilerin maddi külfet altına girmemesi için ücretsiz dağıtılan kaynaklar dışındaki materyallerin kullanımı yasaklanacak. Ayrıca, mezuniyet günü etkinlikleri velilere ve okullara ekstra külfet getirmeyecek şekilde düzenlenecek.
Bu yeni dönemde, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve çevresel sorumluluklarına da önem verilerek, daha sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]