Demänovská Vadisi’nde Dramatik Olay
Slovakya’nın orta bölgesinde yer alan Demänovská Vadisi’nde 31 yaşındaki Belaruslu bir kadın, erkek arkadaşıyla birlikte yürüyüşe çıktı. Ancak bu yürüyüş, beklenmedik bir şekilde trajik bir sonla bitti.
Ayı Saldırısı ve Ölüm
Kadının erkek arkadaşının ifadesine göre, çift birden bir ayının kendilerine doğru yaklaştığını fark etti. İfadeye göre, kadın ve erkek arkadaşı farklı yönlere kaçmaya çalıştı. Dik vadiler ve yoğun ağaçlık alanlarda, kadının cesedi, erkek arkadaşın yardım çağrısının ardından bölgeye gelen arama köpeği tarafından bulundu.
Ayının Bölgede Hala Olması
Olay yerine gelen yetkililer, ayının hala bölgede olduğunu belirtti. Ancak yapılan uyarı atışlarıyla ayının korkutularak bölgeden uzaklaştırıldığı açıklandı. Kadının neden hayatını kaybettiği hala belirsizliğini koruyor. Yetkililer, kadının ayı tarafından öldürülmüş olabileceğinin yanı sıra düşerek de hayatını kaybetmiş olabileceğini düşünüyor.
Araştırmacılar ve Ayı Popülasyonu
Slovakya’da bin 200’den fazla ayının bulunduğunu belirten araştırmacılar, bu tür trajik olayların nadir olduğunu ancak doğada yaşayan vahşi hayvanlarla karşılaşmanın her zaman riskli olduğunu vurguluyorlar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]