Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”na katıldı. Konuşmasında, ailenin toplumun temel değerleri ve geleceği olduğunu vurguladı.
Memişoğlu, Türkiye’nin hızla değişen yapısında ailenin desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Ailenin ve doğurganlık oranının yükseltilmesi gerekir. Türkiye’nin doğurganlık oranı 1970’lerde 5,1 iken bugün 1,5’e kadar düşmüş durumdadır. Bu durum, toplumun ve ailenin geleceğini tehdit etmektedir.” şeklinde konuştu.
Bakan Memişoğlu, sosyal medyanın etkisinin artmasıyla aile yapısının korunmasının daha da önem kazandığını ifade etti. “Aile yapısını herkesin koruması gerekiyor.” diyen Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye genelinde aile destek programlarıyla aileleri güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Bakan Memişoğlu, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için bu tür koordinasyon kurullarının önemli olduğunu vurgulayarak, “Geleceğimizi ve ailemizi güçlendirecek çalışmalara Sağlık Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz.” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın aileleri bilinçlendirme ve güçlendirme konusundaki çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]