Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Akademi Giriş Sınavı’nın (MEB-AGS) ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa dahil 103 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Sınav, toplam 813 binada ve 13 bin 931 salonda adaylara uygulandı.
ÖABT’de adaylara, girdikleri alana göre 50 çoktan seçmeli soru yöneltildi. İlköğretim matematik, fen bilimleri, fizik, kimya/kimya teknolojisi testlerinde 90 dakika; biyoloji, Türkçe, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi/imam hatip lisesi meslek dersleri, rehberlik, sınıf öğretmenliği, okul öncesi ve beden eğitimi testlerinde ise 70 dakika süre verildi. 1xbetm.info
Toplam 307 bin 376 adayın başvurduğu ÖABT’de, 40 bin 820 kişi görev yaptı. Sınav günü T.C. kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanı sorunu yaşayan adaylar için nüfus müdürlükleri açık tutuldu.
MEB-AGS’ye 411 bin 805 aday başvurdu. Başvuranların 314 bin 150’si kadın, 97 bin 655’i ise erkeklerden oluştu. Engelli adaylar arasında 962 kişi AGS’ye, 615 kişi ise ÖABT’ye başvurdu.
MEB-AGS puanı, AGS ve ÖABT puanlarının yüzde 50’sinin toplanmasıyla belirlenecek. Yabancı dil öğretmenliği adayları için ise AGS ve YDS puanlarının toplamı hesaplanacak. ÖSYM’nin takvimine göre, sınav sonuçları 13 Ağustos’ta açıklanacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]