İletişim Başkanlığı, A Milli Futbol Takımı’nın Paraguay ile oynayacağı Dünya Kupası eleme maçı öncesinde, yarınki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayları düşünerek milli maç heyecanının ölçülü yaşanması çağrısında bulundu. Kurum, maç kutlamalarının ve gürültünün öğrencileri olumsuz etkilememesi gerektiğini belirtti.
Başkanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı açıklamada, “A Milli Futbol Takımımıza, Paraguay karşısında çıkacağı Dünya Kupası ikinci maçında başarılar diliyoruz. Milli Takımımıza destek veren tüm vatandaşlarımızdan, üniversite sınavına girecek gençlerimizi de düşünerek maç heyecanını ölçülü yaşamalarını ve öğrencilerimizi rahatsız edebilecek davranışlardan kaçınmalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, YKS’ye girecek öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkilememek adına maç öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar sıralandı. Bu kapsamda, yüksek sesli kutlama, konvoy ve korna kullanımından kaçınılması gerektiği vurgulandı. Televizyon ve hoparlör gibi yayın araçlarının sesinin, çevreyi rahatsız etmeyecek seviyede tutulması istendi.
Özellikle sınavın yapılacağı sabah saatlerinde gereksiz araç trafiği ve gürültü oluşturabilecek davranışlardan uzak durulması gerektiği belirtildi. Sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerde sessizliğe azami özen gösterilmesi ve öğrencilerin dikkatlerini koruyabilmeleri için toplumsal duyarlılık sergilenmesi talep edildi. Kurum, milli takıma destek verilirken, öğrencilerin sınav başarısı için sakin ve huzurlu bir ortamın korunmasına özen gösterilmesini istedi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]