Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,44’lük bir artışla 14.253,05 puandan başladı. Dünkü kapanışını 14.189,96 puandan tamamlayan endeks, açılışta 63,10 puan yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,47, holding endeksi ise yüzde 0,55 oranında değer kazandı.
Bugünkü işlemlerde sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 1,07 ile sigorta sektörü kaydetti. Buna karşılık bilişim sektörü yüzde 0,64 ile en çok gerileyen sektör oldu. Küresel piyasalarda ise Orta Doğu’daki gerilimin enflasyon endişelerini artırması ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarında belirtilen şahin adımlara işaret eden riskler, karışık bir seyir izlenmesine neden oluyor.
Analistler, yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise ABD’den gelecek haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ikinci el konut satışları verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 14.400 ve 14.500 puan seviyelerinin direnç, 14.100 ve 14.000 puan seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığı ifade edildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]