Seyrantepespor’un Teknik Direktörü Mezher Tekçi, Filistin Bayrağıyla İsrail Protestosu
Diyarbakır’da apartman görevlisi ve Seyrantepespor’un teknik direktörü Mezher Tekçi, sırtına astığı Filistin bayrağıyla İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto ediyor.
Protestosuyla Dikkat Çekiyor
Merkez Kayapınar ilçesinde apartmanda görev yapan 53 yaşındaki Tekçi, tüm giysilerinde kentin spor kulüplerinin renkleri olan yeşil ve kırmızıyı tercih ediyor. Kendisine “Kapıcılar kralı” ve sahada “Jose Mourinho” lakapları takılan Tekçi, Masterler Ligi’nde mücadele eden Seyrantepespor’un gönüllü teknik direktörlüğünü yapıyor.
Filistin’e Destek Veriyor
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına duyarsız kalmayan Tekçi, Filistin bayrağıyla protesto ederek, market alışverişlerinde İsrail menşeli ürünleri tercih etmiyor. Kendisini “Şalvarlı Mourinho” olarak nitelendiren Tekçi, herkesin Filistin’e desteğini görmesini istediğini belirtiyor.
Birlik ve Beraberlik Çağrısı
İsrail’in Müslümanlara yönelik saldırılarını kınayan Tekçi, tüm Müslümanların birlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, İsrail’e destek verilmemesi gerektiğini savunuyor. Gündelik hayatında ve futbol sahasında İsrail karşıtı duruşunu sergileyen Tekçi, cadde ve sokaklarda dolaşarak protestosunu sürdürüyor.