Sakarya’nın Karasu ilçesinde, Süper Amatör Lig maçı sonrasında yaşanan olayda, Darıçayırıspor ve Sapanca Kurtköyspor taraftarları ve yöneticileri arasında büyük bir kavga çıktı. Karasu Şehir Stadı’nda gerçekleşen maçı kaybeden Darıçayırıspor taraftarları, rakip takımın taraftarlarına ve yöneticilerine saldırdı.
Kavgada, taş, tekme ve yumrukların havada uçuştuğu belirtilirken, M.K.K. adlı bir kişi sağ gözüne aldığı taş darbesi sonucunda ciddi şekilde yaralandı. Kavga, polis ve bekçilerin biber gazlı müdahalesiyle sonlandırıldı. Yaralanan M.K.K. acilen Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak maalesef, sağ gözünü kaybettiği belirtildi.
Olayın ardından Darıçayırıspor taraftarlarından T.Y., C.E., Y.S., E.A.A. ve M.E. isimli beş kişi gözaltına alındı. Emniyet birimleri, yaşanan kavganın taraftarlar arasındaki gerginlik sonucu çıktığını belirtirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.
Bu tür şiddet olaylarının spor karşılaşmalarında yaşanması, sporun asıl ruhuna aykırı bir davranış olup, taraftarlar arasındaki rekabetin sportif sınırlar içinde tutulması gerekliliğini bir kez daha vurgulamaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]