Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan ‘SPK, şirketlerin tahvil ihracını durdurdu’ şeklindeki iddialara ilişkin resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şirketlerin tahvil ihraçlarının durdurulmadığı vurgulandı.
SPK’nın açıklamasında, kurulun şirketlerin ihtiyaçları ve taleplerini dikkate alarak başvuru dosyalarını değerlendirdiği ve son iki hafta içerisinde 7 şirketin toplamda 200 milyon avro, 515 milyon dolar ve 5,7 milyar TL tutarında borçlanma tavanı içeren ihraç belgelerinin onaylandığı belirtildi. Bu onayların şirketlerin finansman ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağladığı vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, şirketlerin borçlanma araçlarına ilişkin güncel bilgilerin SPK’nın haftalık bültenlerinde ve resmi sosyal medya hesaplarında paylaşıldığı hatırlatıldı. SPK’nın haftalık bültenlerine ve sosyal medya hesaplarına erişim sağlayarak şirketlerin ihraç belgelerine ilişkin detaylı bilgiye ulaşılabileceği belirtildi.
Bu açıklama ile SPK, sosyal medyada dolaşan yanıltıcı bilgilere karşı kamuoyunu bilgilendirerek şeffaflığı ve doğru bilgi akışını sağlama kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]