İzlanda Başbakanı Jens Stoltenberg, Oslo’da yaptığı açıklamada Çin’in Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Stoltenberg, Çin’in Rusya tarafından kullanılan birçok silahın üretimini sağlayan bir ülke olduğunu belirterek, bu durumun Çin’in Ukrayna’daki çatışmayı körüklediğini ve uluslararası itibarını olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu. Çin’in Rusya’nın yasa dışı savaşına destek vermeyi bırakması gerektiğini vurguladı.
Çin’in, NATO’nun 2022’deki Madrid Zirvesi’nde kabul edilen yeni Stratejik Konsept belgesinde “sistematik sınama” unsuru olarak tanımlandığını hatırlatan Stoltenberg, Çin’in uluslararası alanda daha sorumlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.
Stoltenberg’in açıklamaları, Çin’in uluslararası ilişkilerdeki rolünün giderek arttığı ve dikkat çekici hale geldiği bir dönemde geldi. Çin’in Rusya ile olan ilişkisi, küresel güvenlik ve istikrar açısından önemli bir konu olmaya devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]