YKS 2024 TYT Sınavı Değerlendirildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Matematik Soruları Zor Bulundu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. TYT’de adaylara, toplam 120 soru için 165 dakika süre verildi. Ancak öğrenciler, matematik alanındaki soruların zorluğundan şikayet etti.

Sorular Bilgi İçerikliydi

Eğitimci Yeşilyurt, sınavdaki soruların TYT’de alışıldık yoruma dayalı sorulardan ziyade daha çok bilgi içerikli olduğunu belirtti. Özellikle Tarih, Felsefe ve Din derslerinde adayların zorlandığı vurgulandı. Türkçe testinin ise en çok zaman kaybettiren test olduğu ifade edildi.

Matematik ve Fen Bilimleri Soruları İncelendi

Matematik testinde sayı temelli konular, problemler, fonksiyon, küme, mantık gibi farklı konulardan sorular yöneltildi. Fizik soruları genellikle günlük hayatta fizik bilgilerinin kullanıldığı örneklerle hazırlandı. Kimya testi MEB müfredatına uygun sorular içerirken Biyoloji soruları beklenenden daha kolay bulundu.

Türkçe ve Sosyal Bilimler Testleri Değerlendirildi

Türkçe soruları genel olarak okuduğunu anlama ve analiz etmeye yönelikti. Sözcükte anlam, cümlede anlam, paragrafta anlam gibi farklı soru tipleriyle öğrencilerin bilgi düzeyi ölçüldü. Tarih soruları bilgi ağırlıklı ve zorlayıcı olarak nitelendirilirken Coğrafya testi 9. ve 10. sınıf müfredatına uygun sorular içerdi.

Felsefe Soruları Zor Bulundu

Öğrenciler, Felsefe sorularının genel olarak zorlayıcı olduğunu ve paragraf sorularının kafa karıştırıcı olduğunu ifade etti. Ancak genel olarak 2024 TYT sınavının düzenli çalışan öğrenciler için yapılabilir seviyede olduğu belirtildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!