Nahhalin beldesinin Belediye Başkanı Cemal Neccara, Betar Illit yerleşiminden gelen İsraillilerden oluşan bir grubun Ayn Faris bölgesine baskın düzenleyerek Filistin topraklarını gasbettiğini açıkladı. Neccara, İsrailli grubun bölgede Filistinlilere ait bir arazinin çitini keserek içeri girdiğini ve arazide bulunan 40’a yakın zeytin, üzüm ve badem ağacını kestiğini belirtti.
Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, İsrail ordusu ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin ekim ayında Filistinlilere yönelik 1490 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırılar sırasında 1400 ağacın kesildiği ya da söküldüğü belirtildi.
İsrailli insan hakları örgütü B’Tselem, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Yahudi yerleşimci gruplarıyla işbirliği içinde Filistinli çobanları işgal altındaki Batı Şeria’daki topraklarından sürmeyi planladığını açıkladı. Örgüt bu durumu “İsrail’in apartheid sisteminin” bir parçası olarak nitelendirdi.
Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Filistin topraklarının gasbedilmesini “yasa dışı” kabul ediyor ve Filistinlilerin topraklarının ve evlerinin gasbedilmesinin iki devletli çözümü baltaladığı konusunda uyarıda bulunuyor. Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria’da 720 binden fazla İsrailli yerleşimci yaşıyor.
Son olarak, 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 167’si çocuk 780 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu olaylar, bölgedeki gerilimin tırmanmasına ve uluslararası toplumun barış çabalarına katkıda bulunmuyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]