SON GELİŞME
--:--:--

İzmir’de HIV Pozitif Çocuk Skandalı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İzmir’de HIV Pozitif Çocuk Skandalı

Acı Haber Türkiye’yi Sarsıyor

İzmir’den gelen acı haber, ülkemizin gündeminde derin izler bıraktı. Kemik erimesi şüphesiyle hastaneye yatırılan 13 yaşındaki bir çocuğun HIV pozitif (AIDS) olduğu tespit edildi. Ancak hastanedeki tüm çabalara rağmen çocuk kurtarılamadı.

Aile İçi İstismar Şüphesi

AIDS nedeniyle yaşamını yitiren çocuğun ölümüyle ilgili yeni detaylar da gün yüzüne çıktı. Soruşturmada, çocuğa virüsün nasıl bulaştığı ve aile içi istismar olup olmadığı araştırılacak. Öte yandan, çocuğun 3 yıl önce AIDS olmadığı, babasının HIV virüs taşıdığı ancak annesinin taşımadığı ortaya çıktı.

HIV Pozitif Çocukların Durumu

NTV muhabiri Melike Şahin’in aktardığı bilgilere göre, 13 yaşındaki çocuk Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Durumu çok ağırdı ve hastaneye yatırıldığında kemik erimesi nedeniyle HIV pozitif testi yoktu. Ancak diğer hastalıkların eklenmesiyle son evrede hastaneye götürüldü ve maalesef kurtarılamadı.

HIV Virüsü Nasıl Bulaşır?

HIV genellikle cinsel yolla bulaşır. Anne HIV pozitifse doğumda bebeğe bulaşma riski bulunur. Ancak günümüzde hamilelik sırasında alınan tedavilerle çocukların HIV pozitif olmadan doğması sağlanabilmektedir. HIV pozitif bir çocuk doğarsa ve tedavi almazsa, maalesef hayatta kalma şansı oldukça azdır.

Türkiye’deki Durum

Son yıllarda HIV pozitif çocuklarda artış olduğunu belirten Şahin, İstanbul Tıp Fakültesi’nde 100 HIV pozitif çocuğun takip edildiğini ve bu vakaların 20’sinde virüsün cinsel yolla bulaştığını, birinin ise istismar kaynaklı olduğunu aktardı. Türkiye genelinde ise yaklaşık 250 HIV pozitif çocuğun olduğu bilinmektedir.

Bu trajik olayın detayları araştırılmaya devam ederken, toplumda HIV ve AIDS konusunda farkındalığın artırılması ve önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır.

Benzer Haberler
İzmir’in başarılı markası ‘Slimshape’ yeni yıla müjdelerle girdi!
İzmir’in başarılı markası ‘Slimshape’ yeni yıla müjdelerle girdi!
Eskişehir’de Sağlık Alanındaki Gelişmeleri Değerlendiren Demirkol’dan Açıklamalar
Eskişehir’de Sağlık Alanındaki Gelişmeleri Değerlendiren Demirkol’dan Açıklamalar
Eskişehir’e Ziyaret Eden Demirkol, Sağlık Hizmetlerini Değerlendirdi
Eskişehir’e Ziyaret Eden Demirkol, Sağlık Hizmetlerini Değerlendirdi
Sarı Serum Hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan Uyarı
Sarı Serum Hakkında Sağlık Bakanlığı’ndan Uyarı
Meniere Hastalığı: Kulakta Çınlama, Baş Dönmesi ve İşitme Kaybı Belirtileri
Meniere Hastalığı: Kulakta Çınlama, Baş Dönmesi ve İşitme Kaybı Belirtileri
Norovirüs Salgını: Hastane Yatakları Doldu
Norovirüs Salgını: Hastane Yatakları Doldu
En Güncel Haberler
Habere Doğru

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERE DOĞRU 'da saklıdır. Seobaz Haber Teması